Mladi zenički reper Jasmin Bigga Alić uskoro će mnogobrojnim poštivaocima njegovog rada pokloniti nešto sasvim drugačije, a što ovog uspješnog repera zapravo i izdvaja od drugih. Naime, riječ je o pjesmo radnog naziva “Speed” za koju će Bigga raditi i spot u kome glavnu ulogu zauzima uspješni bosanskogercegovački atletičar Amel Tuka.

Ova pjesma naći će se na njegovom šestom albumu, kojeg Zeničanin smatra ubjedljivo najboljim i najkompletnijim do sada. Izuzetno se razlikuje od prethodnih albuma, ističe Bigga, jer na njemu radi preko dvije godine a stilovi svake pjesme na albumu su potpuno različiti.

– Album je jednostavno ”drugačiji” od svega što sam do sad radio. Ako očekujete da čujete klasičnog Biggu, to nećete dobiti, ali ćete dobiti nešto za deset klasa bolje. Vjerujte mi na riječ. Eto koliko je moje uzbuđenje oko ovog albuma – kazao je za “Avazov” portal Bigga.

Pjesmu “Speed” izdvojio je od ostalih sa albuma budući da govori kako jedan momak iz Zenice može parirati svjetski poznatim reperima u svim segmentima ovog žanra, a pogotovo u tehničkom ili “brzom” repu. Međutim, posebno je interesantno što će se u spotu za ovu pjesmu pojaviti atletičar o kojem ovih dana bruje mediji.

Kako je otkrio za “Avazov” portal, ovom pjesmom želi opravdati izjave javnosti kako je najbrži reper na Balkanu, a najreprezentativniji način za takvo nešto jeste pojavljivanje Amela Tuke, najboljeg i najbržeg atletičara koji je sinoć još jednom dokazao da je uistinu najbolji oborivši bh. rekord na 800 m u Madridu.

Dodaje kako imaju veoma interesantnu viziju za spot koji će javnosti biti dostupan početkom augusta, te da je i Tuka oduševljen radom na ovakvom projektu i cijelom pričom oko ove pjesme. Iako je do sada imao susrete sa kamerom kada je snimao reklamu za jednu firmu, pojavljivanje u spotu je jedan sasvim novi projekat i izazov za uspješnog atletičara.

KOMENTARI:
Loading...