SASTOJCI

rotkvice, 300 g

bijela rotkva – dajkon, 250 g

cikorija, 100 g

zelena salata, 100 g

mladi luk, 80 g

jaja, 4

ulje, 80 ml

sirće, 30 ml

sol, 1 žličica

bijeli papar, 1 prstohvat

šećer, 1 žličica

slatka mljevena paprika, 1/2 žličice

vlasac, 1 žlica nasjeckani

PRIPREMA

Rotkvice očistimo, opremo, osušimo i narežemo na tanke ploške.

Salatu cikoriju operemo i osušimo.

Mladi luk oljuštimo i narežemo na tanke ploške.

Cikoriju i zelenu salatu poslužimo po tanjurima i po njima posložimo rotkvice.

U uskoj visokoj posudi izmiksamo umak (umak) od ulja, jabučnog octa, soli, šećera, bijelog papra i crvene paprike.

Umak prelijemo preko salate.

Ukrasimo sa na četvrtine narezanim kuhanim jajima, dekoriramo listićima svježeg peršina i posipamo sitno sjeckanim vlascem.

Dobar tek!

 

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...