Članovi „Cult Banda“ iz Austrije, vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić za svoj muzički rad dobijaju pohvale brojnih kolega sa estrade, a nedavno su privukli pažnju i bh. legende narodne muzike Halida Bešlića.

Naime, članovi grupe imali su priliku družiti se sa Bešlićem koji je za odlični bend čuo sve najbolje od muzičkih prijatelja koji su mu ga predstavili kao jedan od najboljih bh. bendova u dijaspori. Naš veliki pjevač tom prilikom dao im je punu podršku, naglasivši da je pozitivno što jedan takav bend sačinjen od Bosanaca i Hercegovaca postoji van granica naše zemlje i što na pravi način predstavlja sve što je najbolje u bh. muzici.
Cult Band su imali priliku nastupiti i na velikom prošlogodišnjem koncertu Zdravka Čolića, a u narednom periodu trebali bi svirati i na nastupu jedne poznate rok grupe iz Hrvatske. U međuvremenu “Cult Band” priprema novu pjesmu.

– Imamo jednu odličnu pjesmu, koju je prije desetak godina napisao Suad Jusić Sutko. Ja sam je uradio u novom aranžmanu i prilagodio je ovom vremenu. Kada članovi benda usklade svoje obaveze ulazimo u studio, što planiramo u maju. Nismo još definisali gdje ćemo snimati, ali najvjerovatnije da će to biti opet kod Mahira Sarihodžića i u njegovom studiju “Longplay” u Sarajevu, gdje smo snimili i naše prethodne dvije pjesme “Na tvojim grudima” i “Ostavljam te”- kaže Salko Agović, basista “Cult Banda”.

KOMENTARI:
Loading...