Halid Bešlić u 2014. godini održao je desetine uspješnih koncerata širom Evrope, za koje se tražila karta više.

Nakon što je 2013. objavio album “Romanija”, posljednjih 12 mjeseci ga je promovirao, a u narednoj godini planira nekoliko novih singlova.

Brojna druženja

– Kada je riječ o 2014. godini, ona je bila u znaku koncertnih aktivnosti. Ni sam ne znam koliko sam nastupa imao. Teško mi je izdvojiti najbolji. Prešao sam cijelu Evropu uzduž i poprijeko. Nakon što sam na Koševu napravio spektakl 22. juna 2013. godine, nastavio sam brojna druženja s publikom širom svijeta – kaže Bešlić.

Novu godinu provest će radno u ilidžanskom hotelu “Hollywood”.

– Bit će to sigurno lijepo druženje. Tu će biti mnogo meni dragih ljudi. Rekao mi je navratiti i Enes Begović, koji pjeva u hotelu “Terme”. Možda svrati i neko od mlađih kolega – govori legenda narodne muzike.

Historijski plasman

Ono po čemu će Bešlić pamtiti 2014. godinu je rođenje unučadi Belmina Kana i Lamije.

– Rođenje unučadi u drugi plan je stavilo sve moje koncerte. Sigurno je da će svaki 23. juli, kada su se oni rodili, do kraja života za mene biti poseban. Nastojim da ih vidim po nekoliko puta svaki dan kada sam u Sarajevu. Jedva čekam da malo porastu pa da s dedom mogu svugdje ići – nastavlja Bešlić.

Halid nije sretan zbog katastrofalne situacije u kojoj se nalazi većina stanovnika BiH i nada se da će se ona barem malo popraviti u 2015. godini.

– Nekako smo se sada naučili na loše. Oguglali smo na sve nevolje i mislimo da ne može biti gore, ali izgleda da može. Nažalost, narod u Bosni živi pomoću trikova, a da bude sretan, potrebno mu je vrlo malo. Iako je situacija bila loša, svi su bili nasmijani zbog historijskog plasmana nogometne reprezentacije u Brazil. Nadamo se da će nam nogometaši, ali i rukometaši i košarkaši, dati razloga da se veselimo i u 2015. godini – kaže Halid Bešlić.

U 2015. u Americi i Australiji

Nakon novogodišnjeg nastupa na Ilidži, Halid sa svojim bendom putuje u Crnu Goru.

– Na Cetinju ću pjevati 1. i 8. januara. U januara ću imati još nekoliko velikih koncerata, a u 2015. godini su u planu i turneje po Americi i Australiji – kaže Bešlić.

Bez dueta

Halid je odlučio da u 2015. godini ne snima duete, jer ih je u karijeri i previše uradio.

– Ni sam ne znam koliko sam snimio dueta. Uvijek sam gledao da izađem ususret mlađim kolegama, ali mislim da je od mene dosta – kaže popularni pjevač.

KOMENTARI:
Loading...