U nesreći koja se desila na autoputu Zagreb – Beograd, kod Nove Gradiške, na današnji dan 2007. godine, poginuo je makedonski pjevač Toše Proeski.

Za Tošetom ne prestaju tugovati njegovi najmiliji, koji mu svakodnevno odlaze na grob, a svake godine na današnji dan pristižu brojni fanovi neprežaljenog pjevača.

Pjevačica Marija Šestić se prisjetila saradnje s makedonskim pjevačem i smatra da je Proeski bio vanserijski talenat.

“Ja ću ga pamtiti prije svega zbog njegovog talenta. Nevjerovatno je kako je s toliko godina postigao tako veliki uspjeh i velika je šteta što smo ostali bez takvom umjetnika”, naglašava Šestićeva.

Proeski je za sebe često govorio kako postoji zbog publike, a to što je svojom muzikom prenosio pozitivne emocije i povezao ljude nazivao je svojom misijom danom od Boga, koju on treba da obavi.

Šestićeva se prisjetila saradnje s ovim pjevačem i njihovog zajedničkog nastupa u Skoplju.

“Sjećam se da je Toše bio oduševljen našom evrovizijskom pjesmom i pamtim da je rekao na stadionu u Skoplju da bi ‘Evrovizija’ kako je počela mogla da završi tom pjesmom jer je po njegovom mišljenju to bio muzički vrhunac. Tada mi je pomagao u izvođenju i stvarno je bio oduševljen našom ‘Rijekom bez imena’.”

 

KOMENTARI:
Loading...