SASTOJCI

180 g jagoda

120 g glatkog brašna

120 g oštrog brašna

20 g praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

1/2 žličice cimeta

10 g vanilin šećera

30 g mljevenih oraha

1 jaje

120 g šećera

60 ml ulja

200 ml jogurta

PRIPREMA

Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).

U zdjeli pomiješamo prosijane obije vrste brašna, soda bikarbonu, prašak za pecivo, cimet u prahu, mljevene orahe i jagode.

U zasebnoj zdjeli pjenasto istučemo jaje, dodamo šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješamo i prebacimo na smjesu od jaja, pa sve zajedno još jednom izmiješamo, tako da tijesto ostane vlažno i grudičasto.

Tako dobivenim tijestom punimo papirnate ili neke druge oblike za muffinse do 2/3 kalupa.

Stavljamo ih u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20-25 minuta.

Gotove izvadimo iz kalupa i ostavimo ih da se hlade oko 10 minuta.

U slast!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...