Šta će raditi i kuda će naši ljudi iz Njemačke krenuti za ove praznične dane, pitali smo neke od njih i evo šta su nam odgovorili.

Burgić: Na skijanje

Asmir Burgić, majstor borilačkih sportova iz Kelna: – Iskoristit ću da se malo opustim i odmorim od nastupa i treninga. Najprije ću malo otići do Austrije na skijanje, a potom ću se zaputiti na Siciliju da obiđem vulkan Etnu. Volim, jednostavno, da obilazim predjele, pa ću se terencem i sa svoja dva psa zaputiti tamo da ispunim i tu želju.

asmir-burgic

Hadžić: Nastupi u SAD

Osman Hadžić, estradni umjetnik: – Za novogodišnje praznike izabrao sam Ameriku, jer sam još ljetos dogovorio nastupe i mislim da će biti sjajno. Za Novu ću pjevati u gradu Utika u državi Njujork, a poslije ću se pridružiti Koketu i Adelisi, s kojima ću imati nekoliko koncerata. Ovdje su nove godine u našim klubovima kao i u Bosni.

osmanhadzic

Romanić: Najbolje u Sarajevu

Aleksandra Romanić, pijanistica: – Za praznike neću nigdje nastupati. Tako sam odlučila i uglavnom tako i radim kada se radi o božićnim i novogodišnjim praznicima. Novu godinu i božićne dane dočekujem u krugu rodbine i prijatelja u Sarajevu, gdje se i najbolje osjećam.

Kolašinac: Mora trenirati

Sead Kolašinac, fudbalski reprezentativac: – Posljednjih mjeseci liječio sam se od povrede i skoro sve vrijeme provodio na terapijama i red je da malo predahnem. S klupskim drugom Drakslerom ću otići desetak dana na Maldive, ali ću se i tamo morati pridržavati režima i trenirati, jer već 6. januara startuju pripreme za novu sezonu. Bit ću spreman i radujem se novom povratku.

Piplica: Privatno u Hrvatsku  

Tomislav Piplica, fudbalski trener: – Za Božić ću s familijom, suprugom i djecom otići da posjetim Diznilend u Parizu. Onda ću produžiti pravo u Hrvatsku, gdje idem isključivo zbog privatnih obaveza, pa ću u porodičnoj atmosferi dočekati Novu. U Bosnu neću imati vremena ići, a i nedavno sam bio. Već 4. januara moram početi s obavezama.

piplica-ng

Alić: Obilazak familije

Šejla Alić, imobilijen makler: – S mužem novogodišnje praznike ću dočekati u Dominikanskoj Republici, a poslije Nove ćemo produžiti u Majami kako bismo obišli familiju i zajedno proveli nekoliko dana.

enisa-alic

Hukić: Ide u Novi Pazar

Muamer Hukić, svjetski bokserki prvak: – S roditeljima, bratom, suprugom i djecom idem do Novog Pazara. Posjetit ću prijatelje u Beogradu, a nakon Nove godine polako se moram pripremati za naredni meč koji bi trebao biti održan u februaru.

Grajžar ide na ćevape kod “Želje”

Hrvoje Grajžar, inžinjer, jedan od rukovodilaca BMW projekata za Kinu: – U posljednje vrijeme sam poslovno puno putovao i stalno sam boravio na relaciji Kina – Njemačka, pa ću ove božićne i novogodišnje praznike iskoristiti da budem s familijom. Krajem januara idem za Sarajevo i zna se – ćevapi kod “Želje”.

Uz bosanske specijalitete

Alić-Arslanagić: S familijom

Enisa Alić-Arslanagić: – Zima nije vrijeme kada treba puno putovati, pa smo se radije odlučili da u krugu familije sa suprugom i djecom i prijateljima provedem ove dane kod kuće uz bosanske specijalitete i društvo. Vjerujem da će biti lijepo.

Radno u Ingolštatu 

Nijaz Srebrić, imitator Elvisa Prislija: – Novu ću provesti radno. Takav mi je posao, da zabavljam i sebe i druge. Odlučio sam nastupati u Ingolštatu, gdje sam već dva puta nastupao i bilo je fantastično. Nakon Nove godine dolazim u Bosnu da odradim nekoliko nastupa za TV.

KOMENTARI:
Loading...