Naš popularni hip hop muzičar Frenkie je danas predstavio svoj novi singl i videospot za pjesmu “Gdje god su moji” te time najavio početak promotivne faze svog novog albuma Reexperience.

Frenkie se na pozornicu vraća dvije godine nakon svog najuspješnijeg albuma Troyanac te zajedničkog ep-a DNA koji je radio sa producentom Billainom.

Njegova nova pjesma “Gdje god su moji” nam donosi starog energičnog Frenkija kojeg je publika i pomalo poželjela. Kao gost mu se ovaj put pridružio dugogodišnji prijatelj i kolega Kontra, a za produkciju je ponovo bio zadužen Billain. U svom klasičnom hip hop stilu Frenkie, Kontra i Billain ponovo dokazuju da zasluženo pripadaju u sami vrh hip hop elite i sa “Gdje god su moji” donose klubsku bombu koja će na svakom koncertu izazivati opći lom. Video spot potpisuje sarajevska produkcijaska kuća Pro.ba, režiju Nermin Hamzagić a pored pomenutog trojca tu su i Edo Maajka kao i DJ Soul. Dakle cijela Fm Jam ekipa na jednom mjestu.


“U videu smo pokušali da prikažemo prošlu godinu koja je za nas bila itekako burna. Tu su brojna putovanja, nastupi, među kojim je i meni najdraži sa sarajevskom filharmonijom, snimanje našeg filma Soul Train, pa sve do rada na ovom albumu”, izjavio je Frenkie.

Treba još jednom napomenuti da su Frenkie i ekipa prošle godine proveli pet dana u vozu na putovanju kroz BiH, i snimili jako zanimljivi dokumentarni film o našoj muzičkoj sceni. Tako se u filmu pored hip hop ekipe pojavljuju sevdah pjevač Božo Vrećo, Sarajevska filharmonija, te brojni drugi muzičari. Dokumentarni film je imao svoju premijeru na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu i pobrao odlične kritike, a uskoro ćemo ga moći gledati i u kinima širom regije. Kada je u pitanju njegov novi album Reexperience, Frenkie je rekao slijedeće.

“Kao što smo već ranije nagovijestili, riječ je o posebnom izdanju koje sadrži desetak najdražih pjesama sa moja četiri solo albuma, te par novih stvari. Od Odličnog cd-a je prošlo više od deset godina i mislim da ćemo sa ovim albumom fino zaokružiti taj period moje karijere. Sretan sam što su pred nama nove svirke i jedva čekam da vam predstavim bombe koje smo zakopali sa Billainom. Ideju za takav album sam dobio nakon nastupa na kojem smo nakon dugog vremena svirali blok starih stvari. Fascinantno je bilo kako ljudi na prve taktove tih pjesama reaguju sa pozitivnom energijom, kao da se na trenutak vrate u to vrijeme, i te pjesme osjete i ponovo prožive. Upravo tako se i ja osjećam kada ih izvodim ili nakon dugo vremena ponovo poslušam. Svaka od tih pjesama u meni probudi jako lijepe memorije i osjećaje, te me vrati me u period njihovog nastanka. Moji tekstovi su intimni i svaki od njih obilježava jedan period mog života, tako da slušajući pjesme sa Reexperienca je kao da pogledam stari fotoalbum. Iza mene su brojni albumi, koncerti, i sada je došlo vrijeme da se sa Vama prisjetim svega toga”.

Frenkijev album je najavljen za novembar, a uskoro nas očekuje još nekoliko novih videospotova.

KOMENTARI:
Loading...