U sklopu svjetske turneje “Score” Luka Šulić i Stjepan Hauser, koji čine fenomenalni dvojac “2Cellos”, večeras su priredili spektakl za više od 8.000 posjetilaca u sarajevskoj Zetri.

– Dobra večer Sarajevo! Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju, potrudit ćemo se da bude večer za pamćenje. Ovo nije klasični koncert, s nama možete plesati na bini, ili šta god želite kako bi se dobro osjećali – poručio je Luka na početku koncerta.

Stjepan Hauser dodao je kako je lijepo ponovo biti u Sarajevu.

– Ovo je naš četvrti put u Sarajevu i svaki put je sve više ljudi. Svi smo mi Bosanci. Mogu se zvati zagrebački solisti, sve je to odavde porijeklom. I ja sam Bosanac. Evo, njegova baba je Bosanka – našalio se Hauser.

U prvom dijelu koncerta na repertoaru su se našle kompozicije sa albuma “Score”. A publika je posebno uživala kada se na scenu popeo legendarni Halid Bešlić, koji je bio specijalni gost večerašnjeg koncerta. Zajedno sa dvojcem iz Hrvatske, Bešlić je izveo svoj hit “Prvi poljubac”.

Luka Šulić i Stjepan Hauser svojom virtuoznošću na violončelima, brojnim Sarajlijama, ali i gostima iz drugih gradova, priredili su nezaboravnu noć i još jednom pokazali da nisu bez razloga postali svjetska atrakcija.

A u koncertu su zajedno uživali i gradonačelnici Zagreba i Sarajeva Milan Bandić i Abdulah Skaka sa učenicima muzičkih škola, kojima je Skaka rezervisao VIP ulaznice.

Prvi poljubac u ZETRI!!!

Posted by Denis Zeba on Subota, 10. mart 2018.

KOMENTARI:
Loading...