Savezni istražni ured objavio je kako će se zlostavljanje životinja od sljedeće godine tretirati kao “zločin protiv društva”.

Okrutnost prema životinjama tretirat će se puno strože nego do sada, a zlostavljači životinja imat će kazne slične onima koje dobivaju ubojice i piromani.

FBI će početi prikupljati i pratiti informacije o zlostavljanju životinja, kako bi sagledao opsežnost problema i zastupljenost ove vrste kriminala u zemlji.

Prema izdanom priopćenju, definicija okrutnosti prema životinjama od 2016. godine bit će namjerno, svjesno i bezobzirno poduzimanje akcije, koja za cilj ima maltretiranje ili ubijanje životinje bez opravdanog razloga, kao što su mučenje, sakaćenje, trovanje, povređivanje, poticanje na borbu s drugom životinjom i izazivanje pretjerane patnje. Ova definicija ne uključuje životinje u sportu ili industriji zabave ni životinje koje se tiču zakona o lovu ili ribolovu.

Brojna istraživanja u Americi pokazala su kako djeca koja prakticiraju torturu nad životinjama u djetinjstvu, nasilje prakticiraju prema ljudima kada odrastu. Izmjene koje provodi FBI sada, a koje će se početi primjenjivati početkom 2016.godine, poboljšat će provođenje zakona i ohrabriti ljude da prijavljuju zlostavljače.

“Ljudi, shvatite nasilje nad životinjama što ozbiljnije! To je također vrsta kriminala, a ako se nasilnici ove vrste ne sankcioniraju na vrijeme, oni su sposobni u budućnosti učiniti puno veće zločine”, otkrivaju iz FBI-a, prenosi Index.hr.

KOMENTARI:
Loading...