SASTOJCI

600 g pilećeg filea

1 lovorov list

1 veliki mango

50 g zlatnih grožđica

150 ml majoneze

1 žličica curryja

1 žličica mljevene ljute paprike

15 ml soka od limuna

30 g pinjola

sol

PRIPREMA

Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Stavimo ih u lonac s vrelom vodom, dodamo lovorov list, posolimo i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. Gotovu piletinu ostavimo da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala.

Za to vrijeme očistimo mango tako da mu prvo odrežemo krajeve, zatim ga ogulimo, a meso skinemo sa koštice zarezujući oštrim nožem tik uz nju.

Čisto meso manga narežemo na trakice i premjestimo u veliku zdjelu.

Ohlađenu piletinu izvadimo ja iz vode, ocijedimo je, narežemo na trakice debljine 1 cm, te je zajedno sa grožđicama dodamo u zdjelu s mangom.

U zasebnu zdjelu stavimo majonezu, dodamo curry prah, mljevenu crvenu ljutu papriku, sok od limuna, te sve zajedno dobro izmiješamo.

Dobiveni umak stavimo preko mješavine s piletinom, dodamo pola količine pinjola i nježno izmiješamo sastojke.

Gotovu salatu složimo na tanjure, ukrasimo preostalim pinjolima i poslužimo.

Prijatno!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...