Kada čestice bebine sline za vrijeme bolesti tokom dojenja prodru kroz kožu majčinih grudi, ono signalizira mlijeku da se se prilagodi bebinim novonastalim potrebama, a ovo je dokaz te velike znanstvene istine.

Mnogo se pisalo o fenonemalnoj moći majčinog mlijeka da se preko noći adaptira djetetovim potrebama. Svako ko vjeruje tome vjerovao je zbog brojnih znanstvenih analiza i stručnih članaka, ali vjerujemo da nikada niste imali priliku vidjeti ovako očit dokaz te velike istine, piše Index.

Ne samo da niste jedine koje ste vjerovale toj mliječnoj magiji, jer je jedna majka ponukana baš jednim takvim člankom odlučila napraviti test.

“Nedavno sam čitala u jednom članku da se majčino mlijeko može prilagoditi bebi kada je ona bolesna. Kako sam čitala, čestice bebine sline u kojoj se, dok je bolesna, nalaze virusi ili bakterije te slina prilikom vakuuma koji beba stvori dok siše prodire kroz kožu i tako signalizira majci, odnosno mlijeku da se prilagodi bebinim novonastalim potrebama. To sve zvuči jako nevjerojatno i sve sam si te informacije pohranila negdje u svojoj memoriji kao još jedno čudo koje sam pročitala.

Svoju bebu inače dojim, a često se i izdajam te mlijeko stavim u hladnjak, a sve što nam ostane i u frizer.  Tako sam napravila i u četvrtak – normalno sam se izdojila, a primijetila sam da je moja beba počela često kihati. Prehlada, šta drugo. Prošao je cijeli dan i ja sam se u petak ujutro opet izdojila. Nakon cijele noći kihanja i dojenja. Tada nisam primijetila nikakvu razliku, no kada sam vrećicu od četvrtka i od petka stavila jednu pored druge zaista sam se zaprepastila.

Sve što sam pročitala u onom članku odjednom je bilo tu ispred mene. Savršen dokaz. Moja je beba u četvrtak počela kihati, prehlada se razvijala, a već u petak ujutro moje je mlijeko postalo savršen lijek. Kako sam i čitala, kada bebina slina signalizira bolest, mlijeko se puni kolostrumom koje je puno leukocita i antitijela, baš kao i u prvim danima bebinog života.

Dakle, ako ovo nije još jedan savršen dokaz  super moći ljudskog tijela, posebno ženinog, majčinskog, onda zaista ne znam što jest.

KOMENTARI:
Loading...