Sveučilište Utah nedavno je provelo zanimljivo istraživanje. Sociolog Nicholas Wolfinger analizirao je nacionalne podatke o porodicama te došao do zanimljivih zaključaka. Pa ćete si tako, ako je vjerovati ovom istraživanju, udate li se u dobi od 20 godina povećati šanse za razvod za 50% u odnosu na brak koji sklopite u recimo 25. godini života.

Wolfinger je došao i do zaključka kako vam svaka godina nakon 25 smanjuje šanse za razvod za dodatnih 11%, no ne biste se smjeli udati nakon 32. godine života jer od nje nadalje šanse za razvod ponovno rastu, svake godine za 5%.

Trend koji je uočio Wolfinger smatra relativno novim, budući da su rezultati iz 2002. godine pokazivali kako je broj razvoda brakova sklopljenih nakon 30. godine života sve više rastao. U svakom slučaju, čini se kako ono vjerovanje da je za brak bolje čekati što duže ne biste li bili u potpunosti sigurni da je vaš dragi pravi izbor za vas, baš i ne drži vodu. Ako ste u dvadesetima, udajte se dok su brojke još na vašoj strani!

 

KOMENTARI:
Loading...