Plaža Copacabana jedna je od najpoznatijih, jedna od najdražih, kako strancima, tako i domaćima.

Pa ne čudi što su cijene prilagođene toj činjenici, kažu Dubrovčani. Ukratko, na plaži ne možete kupiti kafu, koktel ili sendvič i platiti kao u kvartovskom dućanu. Toga je bio svjestan i Ivan Radošević iz Petrinje koji s porodicom ljetuje u Dubrovniku.

Sladoled u kartonskoj kutiji

Kako je bio s dvoje male djece, a kći je zaželjela sladoled, nije bilo šanse šetati po žegi do najbliže trgovine (doista je, kako je Ivan napisao u svojoj Facebook objavi, udaljena najmanje 500 metara jer je cijeli dio izrazito turistički, od kampa i hotela do apartmanskih naselja) pa je curici dao 50 kuna i uputio je do plažnog objekta. Gdje ima sladoleda, u kartonskim “čašicama”.

No u tom trenutku na scenu stupa Stjepo Roko, 23-godišnji zaposlenik koncesionara na Copacabani, momak pošten do srži, trener u Judo klubu Dubrovnik. Djevojčici nije htio prodati sladoled za 38 kuna (10 KM), nego se s njom vratio do oca kako bi provjerio je li doista spreman dati taj iznos. A Ivana, spremnog na sve, ta je gesta posebno šokirala i pozitivno oduševila. Ostavio mu je 12 kuna bakšiša i iskustvo podijelio na društvenim mrežama, stvorivši od Stjepe zvijezdu.

– Moram priznati da je mene, ali i kolege koji tu rade, pomalo začudila reakcija, komentari… Pa nama je to uobičajeno! Ni prvi ni zadnji put. Ako neko traži pomoć ili nešto trebaš objasniti, pogotovo dijete, šta god da radiš, baciš tu tacnu! Nije tu stvar cijena, pa tako ni sladoleda. Zarada će doći, danas-sutra, ako od toga živiš i taj profit te hrani, kad pošteno pristupaš, ne možeš propasti – između ostalog kaže susretljivi, vižljasti Stjepo.

Ipak mu je drago zbog svega. I majka ga je pohvalila, a on joj je skromno odgovorio: “Zašto se čudiš kad si me tako odgojila”. Ne osvrće se na komentare tipa: “Mogao je platiti djevojčici sladoled”. Mogao je, kaže, i ako curica bude opet dolazila, imat će sladoled na njegov račun. To je najmanji problem i najmanje bitno u ovom cijelom “slučaju”.

Sretan jer je pomogao

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...