Kad se Diana Higman zbog neprestanog umora obratila liječnicima, šokirala se kad su joj rekli da joj preostaju još samo 72 sata života.

Ova je samohrana majka mislila da je umorna zbog posla i stresa, ali pokazalo se da ima autoimuni hepatitis i da joj je hitno potrebna nova jetra jer se njena počela smanjivati velikom brzinom.

Autoimuni hepatitis je bolest jetre prilikom kojeg naš imuni sistem napada ćelije jetre. Do njega dolazi kad imuni sistem ćelije jetre tretira kao strana tijela i počne se boriti protiv njih kao da se radi o bolesti. To je hronično stanje koje može prouzrokovati cirozu te dovesti do propadanja jetre.

Danas joj je 56 godina, a o dijagnozi koju je dobila prije 11 godina, progovorila je povodom obilježavanja sedmice posvećenog doniranju organa.

“Bilo je to prije 11 godina. Učila sam za medicinsku sestru, a nedugo prije toga umro mi je otac. Bila sam stalno umorna, ali to sam pripisivala stresu. Prije nego što sam se snašla, dali su mi 72 sata života i stavili me na dugu listu ljudi kojima je hitno potrebna transplantacija”, prenosi njenu izjavu The Sun.

Ubrzo su joj pronašli novu jetru, no već nakon što je prebačena u bolnicu dodatni testovi na jetri pokazali su da je prevelika za nju.

“Bilo je to strašno za mene jer su mi rekli da će moja jetra izdržati još samo nekoliko dana”, priča Diana.

Novi organ su joj pronašli već idući dan, no sve je to psihički teško podnosila.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...