“Lakše je izliječiti rak, nego mentalitet BiH”, glasio je jedan od Facebook statusa, koji je “zapalio” društvene mreže, a koji je bio upućen svim zlim jezicima koji su osuđivali humanitarni koncert Donne Ares. U čemu je problem?

Naime, nakon koncerta koji je Donna organizovala da bi se pomoglo ljudima koji nisu u stanju da obezbijede finansijska sredstva za liječenje, pjevačica je od nekolicine njih doživjela kritike na forumima i društvenim mrežama. Oni kojima je zasmetao koncert  očigledno nisu upućeni kako sav prihod ide upravo za “obične” ljude, jer je i sama Dona prošla kroz istu patnju.

Zasmetali su im i njeni rogovi na koncertu? Očito nisu upućeni u umjetnost, te da su oni predstavljali borbu sa rakom, a poruka je bila da niko nikada ne treba odustajati, već hrabro koračati naprijed. Mnogi su rekli i kako je sve ovo marketing za Donnu, a da se nisu zapitali koliko je hiljada ljudi naučilo dosta toga od nje, te koliko je bolesnih podstakla da se bore. Uostalom, ko bi od ovako teške bolesti bio u stanju da sebi pravi marketing?!

Također, neki su osudili njen koncert održan na Dan žalosti, ne znajući da se veliki koncerti poput ovog zakazuju mjesecima unaprijed, te da je Donna morala pažljivo birati kada da održi koncert zbog hemoterapija koje su iscrpljujuće. Upravo zbog svega toga, Donna je danas putem Facebooka izrazila svoje ogorčenje i poslala poruku kako će dok potpuno ozdravi napustiti BiH.

– “Molim Dubiozu Kolektiv da sad izbaci naslov Escape from Balkan, jer ovdje samo to pomaže, a svi njihovi naslovi pjesama su mi na neki način sudbonosni!!! Gade mi se komentari na rogove, bolest kao marketing, pa pitanja “šta je sa OBIČNIM svijetom“, a tukci ne vide da se za običan svijet koncert i pravio, ne bi li se kome pomoglo, a to što oni neće da pomognu nikome sad su im krivi moji rogovi!!!! Jadni smo da jadnije ne može!!! Ovdje samo pomaže odlazak iz ove tuge tužne zvane BiH. Jer ako neko nije shvatio namjeru koncerta da se pomogne drugima NE MENI uz tolike pozive i reklamu onda s nama nešto ne stima! Osuđuje se moj humanitarni koncert, a ne osuđuje se Miroslav Ilić u Sarajevu isti dan i ostali sadržaji!!! Ovo me samo čini još jačom!! Ali i zabrinutijom za svu našu djecu!!! Sretna sam što sam odrastala u normalnijim vremenima za koja nove generacije nažalost nikad neće saznati.”, napisala je Donna u svom statusu na Facebooku, a poslije u komentaru dodala:

– “Ja ću po svome ma koliko koštalo … Ma ja ću otići odavde kad tad i neće me vratiti više ni rak, ni rat, ni brat, nikoo … Na sve ovo nekad mi je stvarno žao što sam bila u ratnom periodu u Bihaću kao sva djeca radovala se miru a dobili smo ovo …. Žalosno!!! “kad se svjetla ugase, kada gosti odlaze, kad se spuste zavjese, kad me jednom ne bude, ti tražit ćeš me tad, neće biti kao sad, ja te NEĆUUU više čekati“ e još te stihove čekam da se ostvare svi su mi se drugi obistinili i pravac Španija, Švedska, Australija, ima zemalja hvala Bogu ima mira negdje i za mene!! Ja znam da znam, a kad je nešto dobro dobro je na svim jezicima!! Kad ozdravim, a hvala Bogu hoću, mijenjam plan!!”, istakla je Donna Ares.

KOMENTARI:
Loading...