Na šalteru katastra u Pančevu stoji obavještenje u kome piše da ta služba izdaje dokumenta građanima dva puta dnevno i to u trajanju od 10 minuta.

Na papiru koji je zalijepljen na staklo šaltera piše: “Izdavanje dokumenata od 10:00 – 10:10 i od 13:00 -13:10”. Ova informacija zapanjila je građane koji su fotografiju kojom je ovjekovječeno zaista neuobičajeno radno vrijeme jedne državne službe podijelili na društvenim mrežama, piše Blic.

Tragom te informacije Blic je pozvao katastarsku službu u Pančevu da provjeri da li je moguće da se dokumenti izdaju samo 10 minuta? Ispostavilo se, bar prema objašnjenju koje smo dobili od službenice, da nije riječ o bahatosti katastarske službe već čini se dobroj organizaciji.

Naime, ova služba zaista izdaje dokumente u dva termina u 10 i 13 sati. Ljubazna službenica nam je objasnila da u to vrijeme zapravo rade prozivku svih onih čija su dokumenta već završena.

– Ko preda zahtev za izdavanje lista nepokretnosti ili uverenja o vlasništvu, dokumenta može da podigne već u 10 ili 13 sati. U to vreme se radi prozivka i to obično traje oko pola sata. Na tom spisku su i oni koj su ranije predali dikumenta, a nisu ih još podigli. Dakle, stranke ne moraju da čekaju po hodnicima već u određeno vreme kada su dokumenta već gotova samo dođu po njih, objasnila nam je službenica koja se javila na telefon za informacije.

Na naše ponovljeno pitanje da li rad sa strankama traje samo 10 minuta kako to piše u obaveštenju ona je objasnila da se svi zahtjevi građana primaju od 8 sati do 13, a da se u dva termina dijele gotovi dokumenti.

KOMENTARI:
Loading...