Najsretniji trenutak u životu ovih roditelja pretvorio se u noćnu moru – majka Kate Ogg iz Sydneya prerano je dobila trudove zbog čega su se njeni blizanci rodili već u 27. sedmici trudnoće. 

Djevojčica Emily je rođena zdrava, no ljekari su proveli 20 minuta oživljavajući njenog brata Jamieja. Na kraju su odustali i predali maleno tijelo slomljenim roditeljima da se oproste. Doktori su proglasili kliničku smrt.

No, majčina ljubav je bila jača čak i od smrti. Katie je sina naslonila na svoje tijelo i pričala mu satima.

“Htjela sam ga upoznati. Nosila sam ga samo šest mjeseci i to mi je bilo premalo. Pričala sam mu o nama, o njegovoj sestrici, kako će se zvati… Htjela sam ga nagovoriti da se vrati“, kazala je Katie za Today.

Maleni je s vremenom udahnuo i počeo se micati, ali doktori su ih upozorili da se ne nadaju previše, da je to samo refleks. Ali dječak je kasnije otvorio i oči.

“Mislili smo kako je blagoslov što smo mu vidjeli oči, jer smo se pomirili s tim da ćemo ga izgubiti. No, on je uhvatio moj prst. Bilo je to čudo“, kaže otac David, prenosi Sunshinedaily.

Doktor koji ga je proglasio mrtvim, poslušao ga je ponovo, uvjeren da su u pitanju samo refleksi. No, čuo je otkucaje. Odmahivao je glavom i govorio kako ne vjeruje, prisjećaju se roditelji.

Sve je zabilježila medicinska sestra.

Magija je bila u majčinom dodiru, fenomen u Australiji poznat kao “kangaroo care“. Srećom, majka Katie je čula za sličan slučaj i odlučila je pokušati.

Prošle su četiri godine, a blizanci su u međuvremenu dobili i brata

KOMENTARI:
Loading...