Dm drogerie markt je iz predostrožnosti povukao iz proizvodnje “babylove” eko kašice jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja do petog jula 2019.

Kako se navodi u saopćenju ove kompanije, prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni su ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži hlor. Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti hlora.

– Ostaci hlora mogu se pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe hlorisane vode prilikom obrade namirnica, odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica. Povećani unos hlora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu – navodi se.

Kupci koji su kupili proizvod s tim datumom, mole se da prestanu s njegovom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

KOMENTARI:
Loading...