Dječak od 13 godina je primijetio potopljeni automobil u jezeru i tako je pomogao policiji riješiti slučaj star 27 godina.

Max Werenka je tokom vožnje čamcem po jezeru Griffinu u Britanskoj Kolumbiji (Kanada) primijetio potopljeno vozilo, piše CNN.

Auto se nalazio na dubini od oko šest metara, nije se baš najbolje vidio pa je Max zaronio sa svojom GpPro kamerom. Njegovi roditelji su nakon toga zaključili da se radi o automobilu koji je 2009. godine sletio u jezero, pa su sve prijavili policiji.

Nakon dječakovog otkrića, došla je i policija poslije tri dana s ronilačkim timom i iz jezera izvukla olupinu automobila u kojem su pronašli tijelo žene.

Otkrili su da se radi o Janet Farris, koja je nestala 1992, kad se uputila na svadbu, a njena porodica do danas nije znala šta se s njom dogodilo.

– Mislim da je najgore bilo ne znati. Pretpostavili smo da je možda zadrijemala za volanom pa sletjela s ceste ili je pokušavala izbjeći životinju koja joj je istrčala pred auto – ispričao je njen sin George Farris.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...