Nevjerovatna priča dolazi iz američkog grada San Diego gdje su muž i žena koji su bili u braku 75 godina preminuli jedno pored drugog u samo nekoliko sati razmaka.

Alexander i Janette Toczko umrli su u 95. godini, a poznavali su se od kada su imali osam godina, da bi se 1940. i vjenčali.

Prije nekoliko sedmica, Alexander je slomio kuk, a u isto vrijeme Jeanette se razbolila, pa su im njegovatelji dolazili kući, a ležali su u istoj sobi. Ubrzo je Alexander umro, a Jannete mu je kazala „sačekaj me, uskoro ću biti sa tobom“, te je i ona nakon nekoliko sati umrla – u njegovom zagrljaju.

„Njihova srca bila su jedno od kad ih se sjećam“, kazala je njihova kćerka Toczko-Cushman.

Par je 29. juna proslavio 75. godišnjicu braka, a iako bolesni, jubilej su proslavili uz porodicu koja je donijela balone i cvijeće, piše 10news.com.

„Čestitali smo im godišnjicu, a majka je bila oduševljena jer je znala da će tata umrijeti i da su zajedno dosegli 75. godina“, kazala je Toczko-Cushman.

Nakon proslave, Janette je zagrlila Alexandera, koji je umro u njenom zagrljaju.

„Ovo je ono što si želio, umro si u mom zagrljaju i volim te. Čekaj me, pridružit ću ti se uskoro“, kazala je Janette.

Oko 24 sata kasnije i ona je umrla, a sahrana je održana prošlog ponedjeljka.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/185418/dirljiva-prica-umrli-u-zagrljaju-nakon-sto-su-proslavili-75-godisnjicu-braka#sthash.BPFBPiRL.dpuf

Komentari: