Nakon trijumfalnog koncerta u prepunoj Areni Stožice u Ljubljani prošlog mjeseca, Dino Merlin priredio je još jedan spektakl svojoj publici i to ovaj put u najvećoj dvorani Makedonije – Boris Trajkovski u Skoplju.

Ulaznice za koncert najveće zvijezde Balkana bile su rasprodane dan unaprijed, te organizatori procjenjuju da je koncertu prisustvovalo više od 10.000 ljudi.

Koncert je otvoren jednim od najvećih hitova sa Dininog posljednjeg albuma – pjesmom Školjka. Fantastična atmosfera od samog početka nije jenjavala do samog kraja, a novi i stari hitovi su u kombinaciji s posebno pripremljenim aranžmanima i koreografijom doprinijeli da koncert ostavi neizbrisiv trag u sjećanjima makedonske publike.

Produkcijski i tehnički tim od 50 ljudi zaduženih za realizaciju turneje Hotel Nacional proizveo je za Dinu Merlina posebno dizajniranu binu na tri nivoa, dok su koncert pratili najsuvremeniji svjetlosni efekti te sveukupno najviši produkcijski standardi u ovom dijelu Evrope.

Nakon koncerta u Skoplju, svi putevi vode u najveću arenu Dalmacije – Spaladium Arenu u Splitu u kojoj je koncert Čarobnjaka zakazan za 11. april 2015.

KOMENTARI:
Loading...