Svakom budućem roditelju najvažnije je da se njegovo dijete rodi zdravo, hoće li biti djevojčica ili dječak manje je važno.

Ipak, uvijek se sa nestrpljenjem čeka ljekarski izveštaj. Evo nekih malih znakova koji vam možda mogu otkriti kojeg je pola vaše dijete.

1. Hrana za kojom čeznete

Ako vam se jede stalno slatko i zaslađena hrana, vrlo vjerovatno nosite devojčicu. Čeznete li pak za slanom i začinjenom hranom velika je vjerovatnoća da ćete da dobijete dječaka.

2. Jutarnje mučnine

Prolazi li vam početak trudnoće bez ili sa vrlo malo jutarnjih mučnina, vrlo vjerovatno nosite dečaka. Ako vam je, pak, želudac stalno uznemiren i imate jake jutarnje mučnine, to možete “zahvaliti” jednoj devojčici.

3. Oblik stomaka

Ako vam je trudnički stomak nisko, pripremite se na puno plavih stvarčica, a ako je stomak položen više, u garderobi vašeg djeteta preovladavaće roze boja.

4. Otkucaji srca

Ako je oko sedme sedmice od začeća broj otkucaja djetetovog srca u minuti 140 ili više, to ukazuje da stiže djevojčica, a ako su otkucaji srca ispod 140, možete se veseliti dečaku.

5. Bubuljice

Buktanje bubuljica i loš ten znak su da ćete postati mama kćerke. Bapske priče kažu da se bubuljice pojavljuju jer djevojčice svojim mamama kradu ljepotu.

6. Veličina grudi

Ukoliko vam lijeva dojka izgleda veće od desne, to bi moglo ukazivati na to ćete dobiti sina. Veća desna dojka od lijeve, pak, znači da možete očekivati kćerku.

7. Miris bijelog luka

I mali test s bijelim lukom može vam otkriti pol djeteta. Ako vam nekoliko sati nakon konzumacije miris bijelog luka izlazi kroz pore, biće muško. Ukoliko nema nikakvog mirisa, biće žensko.

8. Grljenje stomaka

Ako ste već roditelj maloj djevojčici, a ona stalno grli vaš stomak, dobićete dječaka. I obratno…

9. Test sa vjenčanim prstenom

Zavežite prsten, po mogućnosti vjenčani, za končić i stavite ga tako da visi iznad stomaka. Ako se prsten pomiče naprijed – nazad, možete da se veselite djevojčici, a ako se pomiče kružno, možete da se radujete dječaku.

KOMENTARI:
Loading...