Za bolje raspoloženje i više sreće u vašem životu organizacija je veoma važan faktor. Pokušajte primijeniti ovih deset savjeta kako biste zaboravili na loše stvari i jednostavno bili sretniji.

Organizirajte se ujutro

Nepospremljen krevet, prljavo posuđe i hrpa papira po radnim površinama mogu izazvati stres. Pokušajte se probuditi samo pola sata ranije i uspjet ćete srediti ove stvari. Krenite odmah od kreveta, zatim suđa i nakon što pokupite papire i ostatak smeća izbacite ih po izlasku iz kuće. Svjesnost da ćete se vratiti pospremljenom domu učinit će vas sretnim.

Pretplatite se na dnevni smijeh

Šta to znači? Ovo je zapravo još jedan odličan način da smijeh prizovete sami, posjećujući stranice sa slikama smiješnih životinja ili bilo kojim drugim humorističnim sadržajem. Dovoljno vam je samo nekoliko minuta. A kad se smijemo, povećavamo protok krvi, što donosi više kisika i hranjivih tvari našem organizmu, a smanjuje hormone stresa.

Igrajte se s ljubimcem

Pokušajte naći vremena za igranje s mačkom ili psom jer kućni ljubimci mogu itekako dobro utjecati na raspoloženje. A ako nemate svog ljubimca, nije loše izvesti u šetnju i komšijinog psa.

Donesite svježe cvijeće u svoj dom

Određeni mirisi zapravo mogu promijeniti vaše raspoloženje, jer teško da ćete se osjećati uznemireno okruženi cvijećem i udišući ugodne mirise.

Vježba

Redovna tjelesna aktivnost također vas može učiniti sretnom. Čak i šetnja može biti sasvim dovoljna da protegnete noge, udahnete svjež zrak i možda sretnete drage ljude.

Pohvalite nekoga

Uvijek je lijepo dobiti kompliment, pa zašto ne bismo i sami nekome dali kompliment, ako nam se nešto dopada. I to je dobro za dobro raspoloženje.

Uredite nokte

Možda zvuči čudno, ali lijepi i sređeni nokti mogu učiniti da se osjećate bolje. Zato odvojite vrijeme tokom sedmice za manikuru. To će vas opustiti, a krajnji efekat je još malo sreće.

Pišite dnevnik

Pisanje dnevnika ima mnogo prednosti. Pišite o svojim dnevnim aktivnostima i mislima, o svemu što vam se sviđa ili onome što vam je dan učinilo lošim. Oslobodite se negativnih misli.

Prestanite razmišljati o prošlosti

Razmišljanje i analiziranje bivših partnera može biti jako loše. Usredotočite se na ono što dolazi. Ne trošite vrijeme na ono što je bilo. Držite se podalje od svega što može dovesti do takve priče.

Izbjegavajte društvene mreže

Studija psihologa Ethana Krossa sa Sveučilišta Michigan pokazala je kako društvene mreže ljude čine nesretnim, usamljenim i manje društvenim. Iako nam društvene mreže omogućavaju da ostanemo u kontaktu s ljudima iz cijelog svijeta, ipak ih je bolje izbjegavati tokom sedmice. Posjećivanje Facebooka po 10 puta dnevno ili osvježavanje Instagrama svake 2 minute jako je loše. Umjesto da trošite svoje vrijeme na društvenoj mreži, prošetajte, vježbajte, čitajte omiljenu knjigu ili provedite kvalitetno vrijeme sa svojom porodicom ili prijateljima, piše Amerikanki.com.

Pozitivno razmišljanje je ključ za sreću. Šta ćete vi uraditi tokom sedmice kako biste bili sretniji?

KOMENTARI:
Loading...