SASTOJCI

500 g brašna

1 vrećica suhog kvasca

150 ml mlake vode

malo soli

1/2 kašičice šećera

1 jaje

250 ml umaka za pečenje

PRIPREMA

Za početak napravimo pjenu za tijesto, tako što u zdjelicu s mlakom vodom dodamo kvasac, šećer, promiješamo i ostavimo na toplom da se diže.

U zdjelu s brašnom dodamo sol, ulijemo pjenu, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto.

Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premjestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči volumen.

Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo štrucu, te stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom.

Kada štruce isplivaju na površinu okrećemo ih i kuhamo dalje, sveukupno 40-ak minuta.

Gotove knedle premjestimo na dasku, koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom od pečenja i poslužimo.

Dobar tek!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...