SASTOJCI

750 g jagoda

300 g čokolade za kuhanje

250 ml vrhnja za šlag

250 ml crne kave

200 g piškota

2 jaja

120 g maslaca

PRIPREMA

Od slatkog vrhnja istučemo šlag, jagode očistimo, operemo i prepolovimo, a jaja razbijemo i odvojimo žumanjak.

Zatim jagode posipamo šećerom, nježno promiješamo i stavimo na stranu.

U zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i pjenjačom miješamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu kremu.

Potom kremu maknemo s pare i ostavimo da se malo ohladi.

Zatim u čokoladnu kremu umiješamo žumanjke, dodamo šlag te i njega nježno umiješamo.

U plitku posudu s crnom kavom umočimo piškote i njima prekrijemo dno posude za kolač.

Preko piškota rasporedimo čokoladnu kremu, sve zajedno prekrijemo ušećerenim jagodama, stavimo u hladnjak na 60ak minuta i poslužimo.

U slast!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...