Analiza Guardiana donosi nam listu “najsretnijih saznimanja”. Naime, oni su od devet istraživanja o povezanosti sreće i određene profesije, izabrali ona zanimanja koja se pojavljuju najviše.

Kako bi otkrili što neki posao čini sretnim, razgovarali su s radnicima koji se bave najsretnijim poslovima na svijetu.

Inžinjeri

Pojavljuju se u šest od devet istraživanja: ‘Moja uloga zahtijeva visoku razinu preciznosti i pozornosti usmjerene prema tehničkim detaljima’, rekla je i dodala kako se iz dana u dan pojavljuje nešto drugačije i uzbudljivo za rad.

Učitelji

Pojavljuju se u pet od devet istraživanja, a Kathryn Bowers, učiteljica djece s autizmom, objasnila je kako ne postoji ništa ljepše od gledanja napretka koji djeca postižu.

Medicinske sestre

Pojavljuju se u pet od devet istraživanja, a sestra Joanne Upton objasnila je da je sretnom čini trenutak u kojem shvati da je postigla pozitivan učinak kod pacijenta.

Vrtlari

Vrtlari su se pojavili u tri istrživanja, a Susie Atterbury kaže da je zadovoljna svojim poslom jer radi na otvorenom, u prirodi.

Građevinski radnici

Pojavljuju se tri puta, a Paul Findlay uživa promatrati fizičke rezultate svog rada. Sviđa mu se ideja da će se za 20 godina moći provesti ispred neke kuće i reći ‘ja sam to gradio’.

Lični pomoćnici

Pojavili su se u tri od devet istraživanja, a Meaghan Kerr je objasnila da ima uvid u sve aspekte rada organizacije što znači da može vidjeti ‘veliku sliku’. Svojim radom omogućuje šefu da obavi više posla u jednom danu.

KOMENTARI:
Loading...