Da li se meso sa roštilja smije podgrijavati?

Većina proslava sasvim sigurno završi se sa ostacima hrane. Ako imate komade mesa koji su vam ostali nakon jučerašnjeg roštiljanja, evo šta je najbolje da uradite danas s mesom koje vam je ostalo.

Ono svakako posle grijanja neće imati isti šmek, kao tek pripremljeno, ali je najbolje da ga što prije iskoristite.

Šnicle

Najbolje je da ih grijete na šporetu.

Presjecite ih na manje dijelove i stavite u vrelu tavu u kojoj ste prethodno rastopili malo putera. Ovako podgrijano meso sa roštilja koristite za sendviče.

Meso sa kostima, rebra

U vrelu rernu poredajte meso sa roštilja koje ste stavili u obložen pleh. Umotajte meso u foliju i grijte ga oko dvadeset minuta. I piletinu grijete na ovaj način, ali ga prethodno nauljite maslinovim uljem.

Pljeskavice

Vjerovali ili ne, postoji jedan trik za pljeskavice. Stavite ih u plastične kese, dobro zatvorite i grijte pod mlazom vrele vode.