Grad Bar koji leži na obali Skadarskog jezera i Jadranskog mora, idealno je utočište tokom vrelih ljetnjih dana. Prepoznatljiv po plažama nad kojima se uzdižu planinski predjeli, ali i po bogastvu i raznolikosti sadržaja, kao i istorijskim i kulturnim znamenitostima, zbog čega je već godinama mjesto koje turisti biraju kao savršenu destinaciju za bijeg od gradske vrve i vrućine. Njegovu ljepotu prepoznaju i turisti Bosne i Hercegovine, jer je samo prošle godine grad Bar posjetilo čak 20.000 građana iz BiH.

Osim sunca i mora, jedinstvenih plaža, uvala i podjednako atraktivne jezerske obale, lepotu grada čini čvrsti štit planina Rumije i Sutormana. Bar je zato, veruju oni koji ga makar jednom posete, grad koji spaja različito. Bar je mesto hiljadugodišnje tradicije, ali i moderan grad širokih bulevara. Između staroga dela i moderne luke, sa arhitekturom različitih stilova i modernih skverova, šetališta, bulevara ukrašenih mediteranskim rastinjem, palmama, borovima, leandrima i agavama, smešten je novi deo koji se neprestano razvija. U zaleđu skoro svake plaže nikli su mali gradovi kuća za odmor, vila, hotela, restorana, što zajedno čini ambijent turističkog područja Bara upečatljivijim. Uz to, grad predstavlja i najveći turističko-nautički centar na ulazu u Jadransko more.

Međutim, ono što posebno ovaj grad izdvaja od ostalih na crnogorskom primorju jeste raznovrstan sadržaj za svačiji ukus i prilagođeno svim uzrastima.

Naime, Bar je postao prepoznatljiv po muzičkoj manifestaciji „Ljeto sa zvijezdama“ koji se i ove godine održava svakog petka u julu i avgustu na šetalištu kralja Nikole. I ove sezone sve turiste na ovoj manifestaciji zabavljaće brojne muzičke zvijezde, poput Električnog orgazma, Rundeka, Jelene Rozge i slično, a već sledećeg petka, 12. jula dočekaće vas Dženan Lončarević, 19. jula Tropiko bend a 26. jula Nataša Bekvalac.

Osim toga, tokom cijele godine, a posebno u turističkoj sezoni, na ljetnjim pozornicama u Baru organizuju se brojne kulturno-zabavne i sportske manifestacije, koncerti zabavne i klasične muzike, pozorišne predstave i likovne izložbe. Tako gosti u Baru, kojih god da su interesovanja i starosne dobi, lako nalaze adekvatan sadržaj za sebe. Tu je i festival „Barski ljetopis“ koji traje do 18. avgusta i obuhvatiće 60 programa iz domena pozorišne, muzičke, književne, likovne i filme umjetnosti.

Turistička organizacija Bara očekuje da će turista iz Bosne i Hercegovin u ovoj sezoni biti još više, posebno što grad mami kako kulturnim, tako i zabavnim sadržajem.

Osim toga, ljubitelji hedonizma u Baru mogu da očekuje krstarenje Jadranskim morem i Skadarskim jezerom. „Turistička ponuda je upotpunjena izgradnjom panoramske rute ‘Između dvije čarodne obale’, duge 115 km, sa sedam vidikovaca koji su izgrađeni na mjestima sa kojima se pruža impresivan pogled na prorodne ljepote, znamenitosti i atrakcije razuđenih barskih obala“, navode u Turističkoj organizaciji Bar.

Pored krstarenja, Bar je poznat i po plažama o kojima priča cijeli svijet, jer se baš u ovom gradu mogu pronaći plaže sa svačiji ukus, a pored atraktivnog naziva, poznate su i po svojoj ljepoti i osobenosti. Primjera radi, pješčana plaža Murići proglašena je među sedam top plaža u Crnoj Gori, ali svojom ljepotom i prirodom ističe se i Kraljičina plaža kao i Biserna obala poznata po sitnom i raznobojnom pjesku.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...