Kad je Rebecca Savage iz Grangera u Indijani (SAD) u nedjelju ujutro došla da probudi jednog od svoja četiri sina, pomislila je da spava kao anđeo. Nije ni slutila koliko će je ta misao kasnije proganjati.

Prethodnog dana, Jack (18) i njegov godinu dana stariji brat Nick su bili veoma zauzeti. Otišli su na posao u lokalnu fabriku namještaja, gdje su radili kao nosači. Kad im se smjena završila, dva brata, obojica istaknuti igrači hokeja na ledu, otišla su da se srede za zabavu.

– Vratite se kući u razumno vrijeme – rekla im je majka kad su odlazili.

Tačni poput sata, Nick i Jack su se vratili te noći na vrijeme, kao i uvijek, nešto iza ponoći. Javili su se majci.

– Pogledali smo se u oči. Sjećam se da sam vidjela kako prolaze kroz hodnik i odlaze u kuhinju da nešto pojedu – rekla je Rebecca.

Otišla je da spava. Jack je nakon kasne večere otišao u svoju sobu, dok je Nick sa još nekoliko prijatelja otišao u podrum njihove kuće. Kad je Rebecca ustala u nedjelju, što je više gledala Jacka kako spava to je postajala zabrinutija. Tinejdžeri vole da spavaju, ali ovo nije bilo tipično ponašanje za njega. Prišla je krevetu i prodrmala ga. Ništa. Kad je shvatila da se Jack ne pomjera, počela je da vrišti i pozvala Ncika u pomoć. Zgrabila je telefon i pozvala Hitnu, potom se vratila do Jacka . Polegla ga je na pod i počela da mu masira srce, i dalje zovući Nicka.

Bolničari su brzo stigli do njihove kuće, nakon čega je jedan rekao Rebecci da im treba mrtvozornik. Upitala se zašto, jer nije ni vidio Jacka. Ona tada nije imala pojma da su, u isto vrijeme dok je ona zvala Hitnu zbog Jacka, prijatelji njenih sinova pronašli Nicka u podrumu bez svijesti. Oni su takođe pozvali Hitnu pomoć, zbog čega je bolničar i pomenuo mrtvozornika.

– To je bilo užasno, užasno jutro. I dalje ne djeluje stvarno – rekla je Beki.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...