SASTOJCI

2 banane

2 žlice maslaca

50 ml soka od banana

80 g smeđeg šećera

1/2 žličice muškatnog oraščića

1/2 žlice narančine kore

60 ml ruma

PRIPREMA

Bananama skinemo krajeve, ogulimo ih, a potom ih prerežemo po pola.

Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, dodamo kockice maslaca, ulijemo sok od banane i sve zajedno kratko kuhamo dok ne dobijemo jednoličan umak.

Kada su se maslac i šećer rastopili, preko umaka stavimo narezane banane i sa svake strane ih zagrijavamo jednu minutu.

Potom banane vadimo na tanjure, a u tavu sa šećerom dodamo malo muškatnog oraščića i limunovu koricu, sastojke izmiješamo i čim počnu puštati miris ulijemo rum i usplamtimo.

Kada se plamen ugasio, dobiveni umak prelijemo preko banana i poslužimo.

U slast!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...