Prema istraživanjima na svakih devet kvadratnih metara prostora u kojem živite, trebate postaviti biljku minimalno veličine promjera od 15 centimetara.

Sobne biljke svojim lišćem skupljaju štetne tvari iz zraka koje provode do korijena, a koriste ih kao hranu. One funkcioniraju kao prirodni pročišćivači prostora, od dnevnih boravaka do radnih prostora.

Danas zbog različitih obaveza kao da smo primorani provoditi većinu vremena u zatvorenim prostorima i nemamo vremena odlaziti u prirodu i udisati svjež zrak punim plućima. Ako smo stalno u prostoru u kojem nema dovoljno kisika, to nam zagušuje organizam, zbog toga se brže umaramo i bezvoljni smo, a ima i loš utjecaj na naš imunitet.

Ako ne znate koje biste biljke stavili u dom, evo nekoliko preporuka: Mirni ljiljan, osim što je prekrasna biljka, može vam poboljšati kvalitetu zraka u prostoru do 60 posto. Ova biljka također smanjuje razinu plijesni u domu jer ih upija kroz lišće.

Zlatni puzavac odlično pročišćava zrak, ali može biti štetan za kućne ljubimce, pa ako ih imate, pripazite. Ali, na ljude djeluje blagotvorno jer dobro filtrira zrak od formaldehida i benzena koji se nalaze u dimu cigareta.

Kućna paprat je lijepog izgleda i prirodni je ovlaživač zraka. Ova biljka je dobra za ljude koji imaju suhu kožu i ostale tegobe od hladnog vremena. Isto tako, filtrira toksine. Nju je bitno zalijevati i držati na osvijetljenom mjestu. Zeleni ljiljan je lijepa sobna biljka koju je lako održavati i već u dva dana može pročistiti vaš zrak za 90 posto. Uništava plijesni i druge alergene i upija toksine iz zraka.

KOMENTARI:
Loading...