SASTOJCI

600 g Choco cookies čajnog peciva sa komadićima čokolade

500 ml slatkog vrhnja (šlaga)

3 mala sirna namaza

4 žlice kiselog vrhnja

100 g šećera u prahu

200 ml mlijeka

PRIPREMA

Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojem se otvaraju stranice, onda folija nije potrebna na dnu nego samo na stranicama radi lakšeg odvajanja.

Slatko vrhnje miksati sa šećerom u prahu kako bi se dobio čvrsti šlag. Tada dodati kiselo vrhnje i sirni namaz pa dobro sve sjediniti.

Svaki keks kod slaganja kratko umočiti u mlijeko i početi slagati u krug po stranici kalupa. Slažemo redove keksa izvana prema unutra! Preko složenog reda keksa špahtlicom nanijeti sloj kreme 2 cm debljine. Sada je na redu drugi krug keksa na isti način – umočiti u mlijeko i prisloniti uz kremu. Nanijeti drugi red kreme i tako dok se sve ne potroši. S malo kreme poravnati tortu od gore i staviti u hladnjak da se dobro stisne. Ostalu kremu sačuvati u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne.

Ohlađenu tortu osloboditi kalupa pa je sa svih strana premazati ostatkom kreme. Odozgo posipati struganom čokoladom i poslužiti.

U slast!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...