Josh Paler Lin od videa je zaradio 52 hiljade dolara dok je za beskućniha Thomasa skupljeno 120 hiljada dolara donacija.

Nakon što je muškarac iz Kalifornije odlučio snimiti što će jedan beskućnik učiniti s donacijom od 100 dolara, a taj je video imao više od 27 miliona pregleda na You Tubeu, sada se javljaju mnogi skeptici koji pronalaze rupe u cijeloj priči te tvrde da je Josh Paler Lin sve namjestio kako bi on zaradio novac.

A zaradio je, piše Daily Mail, od globalno uspješnog videa 52 hiljade dolara. Osim toga, za beskućnika Thomasa, donirano je više od 120 hiljada dolara.

Thomas je razgalio srca mnogih jer je s dobivenih 100 dolara kupio hranu za druge beskućnike. Njegova životna priča također je dirnula ljude; na ulicama Los Angelesa završio je nakon što je dao otkaz kako bi se brinuo za bolesne roditelje, a kada su oni umrli, nije imao sredstava da zadrži i dom u kojem su živjeli.

Osim prvog videa, u kojem je Thomasa, kako tvrdi Josh Paler Lin, potajno snimao, objavljen je i drugi materijal u kojem ga je odveo kod frizera, u restoran i kupovinu odjeće te ga smjestio u luksuzni hotel na badnju večer.

Vezana vijest: Beskućniku je dao 100 dolara i pratio što će napraviti s novcem: Šokirao se onim šta je kasnije vidio!

Sada se javljaju mnogi koji sumnjaju u dobre namjere Josh Paler Lina, a jedan je korisnik You Tubea, ClemtheRanter, kazao kako je učestvovao u jednoj njegovoj namještaljci.
– Snimanje srcedrapateljnih priča o beskućnicima je isplativo jer takav materijal osigurava povećanje prometa, a samim time i zarade od oglašavanja na društvenim mrežama, tvrde korisnici You Tubea

Zanimljivo, Paler Lin je u studenom 2013. snimio još jedan materijal na temu beskućnika; tada je zamolio jednog muškarca da glumi prosjaka i da ga zamoli za novac da si kupi hranu. I tada je beskućnik, kao i sada Thomas, podijelio novac koji je dobio.

Korisnici koji su pogledali video s Thomasom traže rupe u priči; ako ga je Paler Lin odlučio tajno snimati kako je mogao znati da će taj novac odmah potrošiti; zašto je Thomas otišao baš u prodavaonicu alkohola po hranu za svoje kolege beskućnike a ne u supermarket koji je puno bliže; kako nije vidio da ga se snima iako je hodao 34 minute do trgovine, a Paler Lin ima osebujnu frizuru koju je teško ne primijetiti…

Kako bilo, zaradio je više od 50 hiljada dolara i 13 hiljada novih pretplatnika, a hoće li se Thomas, sa 120 hiljada dolara donacija, vratiti starom životu, možda ćemo vidjeti u nekom drugom videu.

 

KOMENTARI:
Loading...