Na Facebooku se se pojavila priča o događaju u zagrebačkom tramvaju broj 14, a koja je za kratko vrijeme postala hit na cijelom Balkanu.

Prema autoru posta, sve je počelo kada je jedan tamnoputi putnik ustupio svoje mjesto trudnici, ali je onda  u priču “uklizala” jedna starija gospođa… Evo kako je događaj tekao od početka do kraja:

Tramvaj broj 14, šest sati poslije podne, špica, svi se vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sjedi je crnac, neodređenih godina. Tramvaj staje na stajalište, ulazi žena, trudna, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi. Crnac, vidjevši trudnu ženu, kaže:

– Izvolite, sjednite, ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mjesto i ustaje, prenosi Kurir.

U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, vidjevši slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sjedište. I sjedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče:

– Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgleda umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne.”

Na to će baba:

– Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovde, u ovoj civilizovanoj zemlji ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!

Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi:

– Ne znam iz kog ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!”

KOMENTARI:
Loading...