Mirko Alilović, Hercegovac po rođenju, posljednjih nekoliko godina s porodicom živi u Mađarskoj gdje igra za Pik Szeged. Njegova supruga Iva, također rodom iz Hercegovine, za Story je progovorila o njihovom životu u Mađarskoj te otkrila zašto bi supruga prije podržala da igra za reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske.

“Zadnjih devet godina smo u Mađarskoj, naša djeca su tu od rođenja i više nego u Hrvatskoj, stoga oni, a i mi, osjećamo Mađarsku kao svoj drugi dom. Cijela životna infrastruktura, osim ljekara i frizera, nam je tu u Mađarskoj”, kaže Iva i dodaje da su ih Mađari oduševili “toplinom ljudi, jednostavnošću, gostoprimstvom i ljubavi prema Hrvatskoj”.

“Mirko mađarski priča odlično, Ivan i Mato isto, jedino ja još kaskam za njima, ali naučit ću i ja, ako Bog da”, priznaje.

“Mađari puno više vole i cijene svoje nego Hrvati, kako u sportu tako i u drugim stvarima”, opisuje najveću razliku između Hrvatske i Mađarske koju je ona uočila.

Priznala je i da se u Mađarskoj osjeća prihvaćenije nego u Hrvatskoj.

“Nakon sedam osvojenih medalja s reprezentacijom mislim da je Hrvatskoj dovoljno dao i da je sada najpotrebniji svojoj djeci i porodici. A zašto bih prije prihvatila da ode u reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske? Prije svega, zato što ga Mađari vole i cijene. Osim toga, u vrijeme kada je igrao za reprezentaciju Hrvatske, stalno smo svi bili pod negativnim pritiskom medija, a mislim da to nije potrebno nikome od nas”, iskrena je Iva.

Kaže i da njihovi sinovi zasad osjećaju veću privrženost Mađarskoj nego Hrvatskoj.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...