SASTOJCI:

1 kg pilećih krilaca 

3 čehne bijelog luka 

50 gr putera 

125 ml roštilj sosa 

65 ml ljutog sosa 

1 kašilica senfa 

1 kašičica smeđeg šećera 

PRIPREMA: 

1. Pileća krilca oprati i osušiti. 

2. Začiniti i ostaviti ih pola sat u frižideru. 

3. U šerpi otopiti puter, dodati rendani bijeli luk i dinstati dok ne počne mirisati. 

4. Dodati šećer, ljuti sos, roštiljski sos i senf i pustiti sve da se ugrije. 

5. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. 

6. Krilca posuti sa uljem i staviti u tepsiju. 

7. Peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, okrenuti i peći još 20. 

8. Izvaditi iz rerne i posuti sosom. 

9. Servirati vruće. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...