Novogodišnju noć odlučili ste provesti u kući sa najmilijima, porodicom i prijateljima, a pri tome ste željni opuštanja, smijeha i dobre zabave. Domaće televizije su se, kažu, potrudile da se uz pregršt zabave, muzičkog i filmskog programa zabavite do ranih jutarnjih sati. Prosudite sami po njihovim najavama, a obavezno pri ruci držite daljinski upravljač kako biste na drugom kanalu možda pronašli nešto drugo što će vas nasmijati i noć učiniti sadržajnijom.

BHT1

Najbolji koncerti, koji su održani u godini na zalasku, bit će emitirani u novogodišnjem programu Televizije Bosne i Hercegovine. Prvi od njih će biti snimak koncerta Maye Sar “Live in Theatre”, u subotu od 17.45. Spektakularan koncert Željka Joksimovića održan na ”Koševu’ moći ćete pratiti od 21.00. “Express & Ja”, koncert na kojem su nastupile najveće muzičke zvijezde Balkana, bit će emitiran od 22.40 do 23.50 i od 00.10 do 01.45.

Kamere BHRT-a će se u 23.50 uključiti uživo na Trg Bosne i Hercegovine u Sarajevu za, kako tvrde, najbolji ispraćaj stare i doček nove godine.

Deset minuta iza ponoći slijedi nastavak koncerta “Express & Ja”.

Filmski maraton počinje u nedjelju u 01.45 sa filmom “Nema zemlje za starce”. Nakon toga u 03.45 slijedi “Zavodnik”, te “Prognostičar”, u 05.35.

FTV

Doček Nove godine na Federalnoj televiziji tradicionalno započinje u 20.05 sa Novogodišnjim TV Bingo Showom. U stominutnoj emisiji, u vanrednom kolu, voditelji su poznata lica Snežana Vidović, Mirela Laković i Dino Salihović. Što se tiče nagrada, Lutrija BiH se trudi da svake godine priredi prava novogodišnja iznenađenja, a to su u ovom kolu, pored redovnih dobitaka i Jackpota, i vrijedni robno-novčani dobici: dva Golfa 7, putovanje po želji u vrijednosti 3.500 KM + 1.500 KM džeparca, 5.000 funti, 5.000 eura, 5.000 franaka, 5.000 dolara i 5.000 KM.

U 21:45h FTV donosi televizijsku premijeru urnebesne komedije reditelja Nenada Đurića „Hiljadarka“. Nakon toga, sat prije ponoći, očekuje vas odlična muzika, bez koje tradicionalno ne prođe nijedno novogodišnje slavlje uz trubače, udaraljke i orkestar Gorana Bregovića za svadbe i sahrane: „Saso mange“. Koncertom „Vratio sam se živote“ Kemala Montena dočekat ćete prvu januarsku zoru nove 2017. A kada ste već tu najbolji prijedlog je da nastavite sa dobrom i kvalitetnom muzikom: Željko Samardžić i Hari Mata Hari dobar su izbor u novogodišnjem jutru!

HAYAT

Specijalni program počinje u 20.00 sati. Novu godinu dočekat ćemo uz najveće hitove naših estradnjaka, uz ples, pozitivnu energiju i dobru zabavu. Gosti programa su: Enes Begović, Semir Cerić Koke, Šerif Konjević, Hanka Paldum, Željko Samardžić, Seid Memić Vajta, Jasna Gospić, hor Sevdalinke pod vodstvom prof. Emira Mejremića, duhoviti Osman Džiho, Berin Buturović, Osmah Hadžić, Nihad Alibegović, Branka Sovrlić, Adis Škaljo, Šekib Mujanović i mnogi drugi.

Za sve filmofile, Hayat TV ekskluzivno najavljuje paket najboljih filmova koji će se emitirati od 01.01.do 03.01.2017.godine. Ljubitelji filmova mogu uživati u naslovima: “Moj tata ne voli praznike”, “S ljubavlju”, “Praznično čudo”, “Otmica”, “Bez dokaza”. Također, premijerno će drugog januara biti prikazivana predstava „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ reditelja Harisa Pašovića sa početkom u 20.00 sati.

OBN

Novogodišnji program OBN TV bit će rezervisan za Grandovo narodno veselje, koje će na jednom mjestu okupiti preko 150 pjevača i trajat će nevjerovatnih devet sati, a počinje od 21sat. Da bi se odužio gledaocima za povjerenje koje ukazuju OBN TV i Grand produkciji, Saša Popović ništa neće prepustiti slučaju. I ove godine pod njegovom dirigentskom palicom spletove starih dobrih kafanskih hitova, ali i izvornog narodnog melosa snimili su sve same legende folka: Predrag Živković Tozovac, Lepa Lukić, Šaban Šaulić, Enes Begović, Snežana Đurišić, Vesna Zmijanac, Goca Lazarević, Ana Bekuta, Lepa Brena, Radiša Urošević, Džej Ramadanovski, Ljuba Aličić, Saša Matić, Marinko Rokvić, Neda Ukraden, Era Ojdanić, Goca Božinovska, Beki Bekić, Mira Škorić…

PINK BH

Za praznično raspoloženje ružičasta televizija pripremila je specijalna izdanja emisija koje počinju od ranih jutarnjih sati. Gledatelji će uživati u specijalnim programima kojima su gosti sve same zvijezde zabavne i narodne muzike iz BiH i regije. Uvertiru u slavlje započet će u porodičnom magazinu „Dobar komšija“ od 17:15 sati. Za ugodno prednovogodišnje popodne pobrinut će se muzički gosti Nataše Petrović: Neda Ukraden, Halid Bešlić, Enes Begović i grupa „Legende“. Okosnica dočeka Nove godine bit će Pinkov zabavni novogodišnji show koji počinje u 20.00 sati uz bogati muzički program i domaće zvijezde.

TV1

TV1 je pripremila vrhunske svjetske filmske naslove, za sretan ulazak u 2017. godinu!
Za one najmlađe, na posljednji dan stare godine, u 13:05h, ne propustite fantastičnu komediju Vilenjak, priču o čovjeku koji je greškom cijeloga života bio odgajan kao vilenjak, da bi sve do tada naučeno iskoristio u najvažnijem trenutku.
Filmsko zagrijavanje u posljednjoj noći stare počinjemo u 20h akcijskom komedijom 21 Jump Street. U 22:00h slijedi akcijsku avanturu Hercules. I čovjek, i mit, Herkul ( Dwayne Johnson) predvodi ekipu plaćenika koji treba da pomognu da se okonča krvavi rat u Trakiji, i da se pravi kralj vrati na svoj tron. Nakon toga slijedi akcijska avantura „Crvena zora“, a u 01.20 „Djevojka sa tetovažom zmaja“. U rano jutro prvog dana Nove godine, u 04:00h, očekuju vas skečevi i parodija na novogodišnje praznike pod naslovom Bam Margera otkriva gdje je Djed mraz.

TVSA

U novogodišnjoj noći TVSA kao i svake godine za svoje vjerne gledaoce pripremila je cjelodnevni i cjelovečernji specijalni program.
Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije iz Narodnog pozorišta gledaoci će moći pratiti od 19.30. Nakon toga slijedi direktno desetominutno uključenje sa BHT1 sa Trga Bosne i Hercegovine, te zabava do jutarnjih sata uz muzički i filmski program.

TV TK

Gledaoci televizije Unsko-sanskog kantona 31. decembra moći će uživati u višesatnom zabavno- revijalnom programu. Popodnevno druženje rezervirano je za nagradne igre, a svečani novogodšnji program počinje u 20.00 sati. Ovaj put okupili su sve mlade talente, koji su učestvovali na domaćih i regionalnim takmičenjima kao što su Semir Jahić, Haris Berković, Maid Hećimović, Azra Husarkić, Haris Kulović, Mirza Selimović… Uz mlade nade, tu su i veterani domaće scene: Enes Begović, Zehra Bajraktarević, Hakala, Nikad Kantić… Filmski maraton kreće od 01.00 sati.

Komentari: