Oko 120 građana uključilo se danas u Akciju pospremanja Banje Luke koju je uz podršku Grada organizovao Tim za male intervencije, javlja Anadolu Agency (AA).

Volonteri će tokom dana zajedno s radnicima gradskih komunalnih preduzeća i vatrogascima pospremati grad u zoni ulica Bana Milosavljevića i Veselina Masleše, te na Trgu Krajine, a biće pospreman potez od Narodnog pozorišta RS do Tržnice. Planirano je da se u toku akcije uklanjaju žvake sa pločnika, uklanja smeće i popravljaju i farbaju klupe i drugi mobilijar.

“Ako vam kažem da je prosjek godina volontera 22, onda znate da imamo budućnost. Nadam se da će ovi mladi ljudi poslati snažnu poruku i počistiti i pospremiti grad po svojoj mjeri, kao što to rade i u kući i u stanu. Najvažnije je to da smo to zajedno uradili”, rekao je Milenko Stanković, šef Tima za male intervencije.

U saradnji sa istraživačima s Tehnološkog fakulteta pripremljeno i posebno sredstvo za ukljanjanje žvaka sa pločnika.

“Inače, koriste se skupe mašine, ti poslovi koštaju mnogo, a ovo sredstvo, 20 litara koje smo spremili ne košta ni 100 KM”, rekao je on i dodao da planiraju i patentirati ovo otkriće, kao i napraviti uređaj za ove namjene.

Dodao je da su kroz pripremne aktivnosti već urađeni grubi radovi. Tim je sproveo akcije kao što su uklanjanje krupnog otpada, čišćenje grafita, naljepnica, realokacije štandova i toalet kabina na Trgu Krajine, izrade novog urbanog mobilijara, popravljanje lifta na Trgu Krajine i slične aktivnosti.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...