1. Mimosa

Iako je ovaj koktel od dva sastojka izuzetno popularan na nedjeljnim brunchevima koji počinju nešto prije podneva, možda biste ga trebali preskočiti. Originalna receptura nalaže spoj soka od narandže i šampanjca, a na većini mjesta umjesto toga dobijete neko jeftino pjenušavo vino koje nema pravi okus.

2. Pića koja završavaju na “tini”

Kad naručite martini, dobijete savršeni spoj džina i vermuta te pokoju maslinu. Kad naručite appletini, u prepoznatljivu čašu nalit će vam nešto votke sa sokom od jabuke. U svijetu su popularne te inačice ”martinija” i s drugim voćem, koje zapravo nemaju nikakve veze s originalnim koktelom. Naručite radije nešto drugo.

3. Rum-kola

Rum-kola je vječna klasika koja se pije već nekoliko dekada. No treba imati na umu da je rum alkohol s visokim postotkom šećera, koji kada se miješa sa šećernim gaziranim pićem poput kole, postaje presladak i totalno nezdrav. Želite li eksperimentirati, iskušajte Dark&Stormy – kombinaciju tamnog ruma i piva od đumbira.

Autor: dnevnik.hr

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...