Neki dan sa autom idemo kroz Bihać, skeniramo lokalne radio stanice i zaustavimo na prijenosu sjednice gradskog vijeća te u tom momentu  (I shit u not)  čujemo riječi:
“Onda uzmi streljački vod i pocmekaj ljude !”
Reče onaj jedan iz opozicije pa se ispravi, umjesto ljude, reče pse (kao da i psi nisu ljudi) te se objasni da je premijer dok je bio vijećnik rekao da pse sve treba riješiti tako što bi se pobili, pa mu ovaj preporučuje lovački ili streljački vod.
Sto pogrešnih stvari u tome je i pored nedostatka humanizma. Na primjer, ako će se pozivati na ćud premijera, što nije šala jer je na poziciji moći, onda se barem treba pozivati na neke njegove finije manire.

Drugo, ako će se baviti populizmom za tim govornicama, onda treba imati u vidu da svako to sluša, pa i djeca, turisti, ili obični normalni građani.

Može li to biti šala (a ne može) jer nije tako davno bilo kada su se “cmekali” ljudi, da bi bilo smiješno.
Zapravo, još nikad o tome otvoreno se nije progovorilo. Tabu teba gdje god se dirne.
Osim toga, ako se već toliko povelo za predizbornom godinom, gdje je pitanje broj jedan svih demokratskih politika.

A to je sigurnost!

O tome raspravljaju svi, od Merkelovke do Obame, od zabrane oružja do terorizma, na tom se pitanju dobijaju ili gube izbori.
(kad su pali tornjevi a krenuo rat protiv terorizma/islama, jel* il* nije tad SDA izgubila od SDP? Jer Bošnjak je htio zajebat* amerikanca da je socijaldemokrat a ne turčin)

Zato umjesto da se spominju streljački vodovi i cmekanje ljudi, što se ne bio zavrnuli rukavi da se donese epilog ovom narodu i državi. Kad će se ozbiljno spomenut slučaj Paviljon, slučaj delegacije ministra vanjskih poslova Dr.Ljubijankića, generala Nanića itd.

Da se obezbijedi sigurnost svakom građaninu, a ne da da se zbijaju šale o streljačkim vodovima.

To stvarno čupa živce.

Politikanstvo.

Onda satraše se ko će od koga prepisati neku inicijativu i predstaviti kao svoju.

Zašto mora, zašto će sutra u Skupštini biti tačka dnevnog reda povlačenje odluke o zabrani hidžaba, kada to uopšte nije taj nivo Vlasti koji o tome odlučuje.
Nikako da se okanu populizma, umjesto da smanje paušale na nivo kolega npr. iz Skupštine Sarajeva, znači sa 1800 na 700 ako hoće populizam.
Znate šta još čupa živce, reče nam jedan iz opozicije da se premijeru priprema smjena, a kada do toga dođe, opozicija neće podržati njegov opoziv samo da bi ovaj tjerao inat do kraja, da se šereti imaju čemu radovati dok se šteti vladajućoj stranci.

Hajdemo onda u rikverc, dajte onda molimo vas za premijera postavite onog Čauševića iz gradskog vijeća što je rekao da sa sindikatima treba po kratkom postupku, tj. svima otkaze.

Šta fali, kada je cirkus nek je bar cirkus Madagaskar.

I znate šta još čupa živce ko* ona kuka za sijeno, kada pojedini poslanici jezike slomiše objašnjavajući kako trebaju grantovi nižim nivoima Vlasti, kao da to nema veze sa izborima nego treba puteve pokrpiti, trotoar ovo ono.  A kada se na to predloži amandman, da može, ali da se podnese izvještaj Skupštini za sve i dinar gdje bude utrošen, onda ti takvi budu suzdržani i niko ni ne primjeti. (a amandman propadne i nema kontrole utroška)

Živce brate čupaju i ove plate od 400 maraka, ne mogu se razvući ni do pola mjeseca.

Bihamk živce čupa kada ih zovnete polažući pravo na šlepanje jednom godišnje. Besplatno da, ali samo do najbližeg servisa, ako vam je majstor u jednoj ulici dalje, daj ovamo 20 maraka odmah.

Posljednji ispraćaji rekordno čupaju živce, ne može se rahat ni umrijeti.

Ko nije plaćao vazifu mora sada uplatiti 10 godina unazad retroaktivno zajedno sa džematninom, ili mu nema na ahiret. Plus 400 i nešto za ćefine i bašluk, plus 600 i nešto za grobno mjesto, pa tek onda od srca hodžama za svako abraka dabra koje imaju nabrojati, pa i toga, od poreza ukradenog izdatka se nabere mašallah, a sve smo sekularisti.

Svi kradu državu, a svi ko svetci i svete krave.
Jednu svetu kravu strpalo u pritvor i vas cijela država muče i riče danima na smirujući se.

Avaz zove Dudaka i Orića da nešto lijepo za Fahru reknu.

(Kad će se nešto lijepo reći o onome što ima platu 400 maraka, npr da je zaradio da ima veću?)

Nego, spašavaj jednog Bošnjaka koji je potušio mnoge druge i tek će, al spašavaj Bošnjaka sa parama.
Eno šalju ekipu i u Zion, čim anđeli snesu onoga što nije umro da mu gurnu mikrofon pod nos da nešto pozitivno za utemeljitelja rekne.

Sve se radi samo da se ne radi kako treba, a da se hoće bar jedna jedina nepravda na ovom svijetu ispraviti, ko da bi se otvorila antimaterija i ko da bi svijeta odmah nestalo.

Zato i treba sve u haps.

Država da ustane i strese bandu sa sebe, nema druge.

KOMENTARI:
Loading...