Vanesa Glodjo at the "In The Land Of Blood And Honey" Los Angeles Premiere, ArcLight Cinemas, Hollywood, CA 12-08-11 David Edwards/DailyCeleb.com 818-249-4998

Veoma je angažirana. Igrat će u filmu “Terorista“ Amre Mehić, a dio je glumačke ekipe predstave “Kad bi naglas govorili“, te humoristične serije “Dobrodošli u Orient Express“

U drugoj polovini februara, u Sarajevu, pod rediteljskom palicom Amre Mehić, počet će snimanje kratkog igranog filma “Terorista“, za koji scenarij potpisuje nagrađivani reditelj, scenarista i profesor s Akademije scenskih umjetnosti – Srđan Vuletić.

Glavne loge iznijet će bh. glumica Vanesa Glođo i kosovski glumac Ilir Tafa, kojeg domaća publika zna kao Mentora iz serije “Lud, zbunjen, normalan“.

Borba za emocije

– Film je vrlo zanimljivo napisan, aktuelan je i mislim da će biti beskrajno efektan. Kako i ne bi kad je scenarij pisao Srđan, čiji je kratki film “10 minuta“ nagradila Evropska filmska akademija. “Terorizam“ je realističan i vrlo je umjetnički film, zbog čega će, vjerovatno, biti vrlo zanimljiv na festivalima. Tretira Evropu, svijet, reflektuje se na globalnu sliku danas – kazala nam je Glođo.

Osim što će igrati u filmu za koji je scenario napisao Vuletić, pojavit će se i u predstavi “Kad bi naglas govorili“ koju on, prema tekstu Adnana Lugonjića, postavlja na scenu njene matične kuće – Kamernog teatra 55. Premijera je zakazana za 2. mart.

– “Kad bi naglas govorili“ je zanimljiv dramski tekst. Još uvijek je u obradi, prilagođava se, a u tom kreativnom procesu učestvujemo svi – i glumci, i reditelj i pisac.

Uvjerena sam da će to biti jedna zanimljiva predstava, sa puno glumaca. Predstava tretira posljedice onoga što ne govorimo sve što mislimo i osjećamo prema ljudima koji su u našoj blizini. Prešutimo koliko ih volimo, prešutimo koliko ih trebamo, prešutimo koliko su nam važni. Govorit ćemo kolika je borba da čovjek kaže šta osjeća, koliko nas je stid da kažemo da volimo, a nije nas stid da kažemo da ne volimo, a trebalo bi biti obratno – pojasnila je Vanesa.

U pauzama rada na predstavi i filmu snima seriju. Dio je glumačke ekipe novog humorističnog serijala “Dobrodošli u Orient Express“. Riječ je o novom domaćem igranom projektu, koji zajedno realizuju producentska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BiH. Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta, poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih TV projekata u posljednjih 15-tak godina (“Viza za budućnost“, “Pozitivna geografija“, “Lud zbunjen normalan“), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić. U seriji igra suprugu Mirvada Kurića, odnosno, igra tipičnu bosansku ženu, koja čuva svog muža da, ne d’o Bog, negdje ne bi otišao.

Smijeh i zabava na setu

– Najduhovitije je kako ona njega zadržava. S Mirvadom sam već radila, on je stvarno sjajan glumac i beskrajno duhovit čovjek, ali s Emirom Hadžihafizbegovićem nisam imala priliku da se sretnem u poslu. Uvjerila sam se u priče kolega da je s njim beskrajno duhovito biti na setu. Toliko smo se zabavljali i smijali na snimanju, pa vjerujem da će se i publika smijati kada serija počne sa prikazivanjem. Svidjelo mi se kako je Dževad napisao scenarij. Vrlo dobro prepoznajem šta hoće, pa se lako uči, ima dobre promjene, i duhovito je. To je već veliki plus, a uz to imamo super ekipu – naglasila je.

TV premijera i prikazivanje serije na Pinku BiH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem DEPO Zone.

KOMENTARI:
Loading...