U BiH za Bajram nestabilno vrijeme praćeno padavinama, ali bez pada temperatura

Danas je u Bosni bilo oblačno vrijeme, a u Hercegevini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Do kraja dana ili u večernjim satima meteorolozi najavljuju kišu i pljuskove ponegdje praćene grmljavinom.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) sutra će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme s kišom u poslijepodnevnim satima, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Ponegdje na jugu i jugoistoku Hercegovni očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.Slično vrijeme preovladavat će i za vikend. U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno, a u Heregovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u većem dijelu naše zemlje,a intenzivnije padavine najavljene su u drugom dijelu dana i u večernjim satima.

U nedjelju će preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se poslije podne i u večernjim satima očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 30 stepeni.

Stabilizacija vremena uslijedit će tek nakon 22. juna.

 

Klix.ba