17.5 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

“Zmajevi” i “Feniksi” zajedno do trofeja na turniru “Feniks kup 2021”

Proteklog vikenda održan je turnir za djecu „Feniks kup 2021“. Ekipa NŠ“Zmajevi „ učestvovala je sa generacijiom „2010“ a kao i na prošlom turniru u ekipi „ Zmajeva “ zajedno su igrali dječaci iz NŠ „Zmajevi „ i NŠ Feniks“ . Isto se dogodilo i dan ranije kada su za ekipu „ 2011“ NŠ“Feniks“ igrali djčaci iz NŠ “Zmajevi“. Suradnja ova dva sportska kolektiva , koja je do skora bila nezamisliva ,a najviše zahvaljujući dogovoru trenera Bahrudina Budilića i Jasmina Demirovića, sada je postala realnost koja očigledno daje rezultate, jer su u ova dva godišta ekipe ostvarile začajan uspjeh i u konkurenciji „2011“ osvojili prvo mjesto a u konkurenciji „2010“ osvojii drugo mjesto odmah iza favorizovane i sigurno najbolje ekipe na Unsko sanskom kantonu „Zvijezda „ iz Velike Kladuše.

Na jučerašnjem turniru u generaciji „2010“ Zmajevi su u grupnoj fazi pobjedili ekipe „Mladost – Behar“ sa 2:0 i Crvenu zvezdu sa 4:0 te izgubili od ekipe Radnički iz Zdene sa 1: 0 .Golove u grupi postigli su Komić Kemal i Oraščanin Eldar 3 gola ,Hrnčić Ernad i Pašić Kenan.
U četvrtfinalnoj utakmici „Zmajevi „ su bili bolji od nogometne ekipe „Akademija Jedinstvo“ i pobjedili sa 2:0 pogodcima Komića i Velagića. Polufinale protiv odlične ekipe „Ćoralića“ završeno je bez golova a nakon izvodjenja penala pogotcima Mahmića i Orašćanina i jednom odbranom Hamze Hadžipašića zmajevi su izborili finale. U finalnoj utakmici iako su svi igrači dali svoj maksimu , favorizovana ekipa Zvjezda iz Velike Kladuše je bila bolja i sa jedni golom u prvom poluvremenu i dva gola u samoj završnici utakmice slavila za 3:0. Mada je upravo iz NŠ“Zmajevi“ više igrača zaslužilo pojedinačne nagrade ipak jedinu je dobio Ernad Hrnčić za najboljeg igrača turnira a za malo je našem odličnom golmanu Hadžipašić Hamzi imaklo priznanje za najboljeg golmana iako je branio zaista izvrsno i u više navrata spasio svoju ekipu.

Za ekipu Zmajeva igrali su: Hadžipašić Hamza, Mesić Ajnur, Alijanović Damir, Hrnčić Ernad, Oraščanin Eldar, Mahmić Vedad, Komić Kemal , Pašić Kenan ,Lelić Zeid, Toromanović Said , Velagić Erol i Saif Edin Soussi .Trener i su bili Bahrudin Budimlić i Jasmin Demirović.
Organizacija turnira bila je na zavidnom nivou a organizatoru se zahvaljujemo na ručku koje je priredio za ekipu NŠ“Zmajevi“.

 

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci