16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Željezničar proslavio 45-ti rođendan

U sklopu obilježavanja 45 godina postojanja i rada NK „Željezničar” Bosanska Krupa upriličila je dva događaja, otvaranje novih prostorija i prijateljsk-u-svečarsku utakmicu.

Za svoj 45-ti rodendan „Željo” je u goste na sastavke Une i Krušnice pozvao najpoznatiji nogometni klub sa područja USK, NK „Jedistvo” Bihać koji je u Bosansku Krupu doputovao u najjačem sastavu. Posebno za ovaj dogadaj gosti su domaćinu poklonili veliku tortu sa porukom-čestitkom i amblemima oba kluba. U svečarskom ambijentu renomirani prvoligaš savladao je slavljenika sa 4:0.

Iz NK „Željezničar” su svom gostu uručili posebnu zahvalnicu u znak sjećanja na ovaj dogadaj. Bila je ovo prilika i da NK „Željezničar” otvori i predstavi svoje nove prostorije, lokal, salu za sastanke sa pratećim sadržajima koji će u budućnosti omogućiti efikasnije i udobnije funkcionisanje kluba.

Do kraja godine rukovodstvo kluba planira organizovati „Plavo veče” i na taj način se zahvaliti svima koji su proteklih 45 godina gurali plavu lokomotivu.

 

RadioBK

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci