3 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021

Zbog slučaja Sefić: Burzić podnosi disciplinsku prijavu protiv tužiteljice Hajdo Balta

Glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić podnijet će disciplinsku prijavu protiv kantonalne tužiteljice Advije Hajdo Balta budući da nije spremila završne riječi zbog čega je odgođeno suđenje u slučaju Sefić, potvrđeno je za Faktor iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Naime, iako je na prošlom ročištu u predmetu Sefić najavljeno da će danas biti započeto iznošenje završnih riječi Tužilaštva KS i odbrane optuženih Sefića i njegovih pomagača, tužiteljica Hajdo Balta je nakon saslušanja dodatnog svjedoka i ulaganja materijalnih dokaza, jutros kazala kako joj je potreban još jedan dan za pripremu završnih riječi.

 

Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Igor Todorović stoga je bilo prinuđeno zakazati novi termin suđenja za 30. august, a što je izazvalo negodovanje porodica stradalih djevojaka, ali i javnosti, koja pomno prati dosadašnji tok suđenja, koje je iz različitih razloga odgađano u više navrata.

 

Burzić će prijavu protiv tužiteljice Hajdo Balta podnijeti Uredu disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.

 

Faktor.ba

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci