Završena je osamnaesta po redu “Potraga za kraljicom Une”, takmičenje je bilo natjecateljskog karaktera, lovilo se od 26.06.2020 do 28.06.2020.god u Bosanskoj Krupi. Takmičarske pozicije su bile raspoređene duž rijeke Une sve od Crnog Jezera pa nizvodno do Ljusine.

Uprkos pandemiji ribolovci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije su se ugodno družili, naravno poštujući sve propisane mjere, propise i ujedno takmičili ko će biti bolji u potrazi za kraljicom Une. Takmičili su se u noći petak na subotu, te u noći subotu na nedjelju. Tokom dvije noći ribolova ulovljeno je 13 riba. Sistem ulova se bazirao na “Uhvati i pusti”, mamci su morali biti s jednokukama radi što manjeg oštećena ulovljeni komada, te su na propisani način fotografirali i naravno vraćali u rijeku sve ulovljene komade riba..
Najduža ulovljenja riba je bila 93cm, koju je ulovio ribolovac Slavko Koroman sa Pala (BiH).

Pobjednici ovogodišnje potrage za kraljicom Une 2020 su:
1. Slavko Koroman (BiH-Pale) – 24846 boda
2. Lukić Radovan (Srbija) – 5660 boda
3. Milan Kostović (BiH-Foča) – 4700 bodova

Priznanje za najmlađeg učesnika dobio je Teo Crnogorac iz Trebinja kao takmičar sa svega 12.godina koji je u pratnji svoga oca doputovao da se okuša u lovu na kraljicu Une.
Nakon više dana ugodnog druženja takmičari su nanovo izrazili svoje oduševljenje ljepotama rijeke Une, ljubaznošću domaćina te su pohvalili organizaciju takmičenja kao i bogat nagradni fond koji je obezbjedilo USR Krušnica sa svojim sponzorima.

USR Krušnica se ovom prilikom zahvaljuje svim sudijama kao i sponzorima a posebno prodavnici ribolovnog materijala RETOLS doo Bosanska Krupa, Una-Discovery pro guides Bosanska Krupa, Goran Vuko Vukosavljevic “VUKO&HANIBAL” varalice iz Loznice R.Srbija, Marijan Milan Pocrnjak “MONARCH DOK” varalice Vinkovci R.Hrvatska, Zoran Zox Vrhovac Prnjavor, Restoran Alga Bosanska Krupa, firmi Boreas Stanić Grupe, Općinskom načelniku Bosanska Krupa Arminu Halitoviću, a ove godine i prvi put kao sponzor i Vlada kantona odnosno premijer Mustafa Ružnić.