Bosanska Krupa Završena osamnaesta “Potraga za kraljicom Une”

Završena osamnaesta “Potraga za kraljicom Une”

Završena je osamnaesta po redu “Potraga za kraljicom Une”, takmičenje je bilo natjecateljskog karaktera, lovilo se od 26.06.2020 do 28.06.2020.god u Bosanskoj Krupi. Takmičarske pozicije su bile raspoređene duž rijeke Une sve od Crnog Jezera pa nizvodno do Ljusine.

Uprkos pandemiji ribolovci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije su se ugodno družili, naravno poštujući sve propisane mjere, propise i ujedno takmičili ko će biti bolji u potrazi za kraljicom Une. Takmičili su se u noći petak na subotu, te u noći subotu na nedjelju. Tokom dvije noći ribolova ulovljeno je 13 riba. Sistem ulova se bazirao na “Uhvati i pusti”, mamci su morali biti s jednokukama radi što manjeg oštećena ulovljeni komada, te su na propisani način fotografirali i naravno vraćali u rijeku sve ulovljene komade riba..
Najduža ulovljenja riba je bila 93cm, koju je ulovio ribolovac Slavko Koroman sa Pala (BiH).

Pobjednici ovogodišnje potrage za kraljicom Une 2020 su:
1. Slavko Koroman (BiH-Pale) – 24846 boda
2. Lukić Radovan (Srbija) – 5660 boda
3. Milan Kostović (BiH-Foča) – 4700 bodova

Priznanje za najmlađeg učesnika dobio je Teo Crnogorac iz Trebinja kao takmičar sa svega 12.godina koji je u pratnji svoga oca doputovao da se okuša u lovu na kraljicu Une.
Nakon više dana ugodnog druženja takmičari su nanovo izrazili svoje oduševljenje ljepotama rijeke Une, ljubaznošću domaćina te su pohvalili organizaciju takmičenja kao i bogat nagradni fond koji je obezbjedilo USR Krušnica sa svojim sponzorima.

USR Krušnica se ovom prilikom zahvaljuje svim sudijama kao i sponzorima a posebno prodavnici ribolovnog materijala RETOLS doo Bosanska Krupa, Una-Discovery pro guides Bosanska Krupa, Goran Vuko Vukosavljevic “VUKO&HANIBAL” varalice iz Loznice R.Srbija, Marijan Milan Pocrnjak “MONARCH DOK” varalice Vinkovci R.Hrvatska, Zoran Zox Vrhovac Prnjavor, Restoran Alga Bosanska Krupa, firmi Boreas Stanić Grupe, Općinskom načelniku Bosanska Krupa Arminu Halitoviću, a ove godine i prvi put kao sponzor i Vlada kantona odnosno premijer Mustafa Ružnić.

Komentari: