Svake srijede, u naredna dva mjeseca, najmlađi u Dječijem vrtiću u Bosanskoj Krupi, na poseban način, zaploviće svijetom najpoznatijih i najčitanijih svjetskih bajki.

Zajednički projekat dvije Javne ustanove, Centra za kulturu, informisanje i obrazovanje i Dječijeg vrtića i đačkog doma, pod nazivom “Iz bajke u bajku” danas je imao svoju promociju u u vrićkoj sali u Bosanskoj Krupi. Prva bajka je bila “Snjeguljica i sedam patuljaka”.

Najmlađi su je odslušali bez daha. Bajku im je uz muziku, posebnu kostimografiju i scenografiju oživila Sedija Fetić, profesorica književnosti. Nagrada za ovu posebnost bila je besprijekorna dječja pažnja i veliki apauz uz pitanje kada će ponovo u svijet lijepih priča koje nose sretan završetak.

Nova bajka slijedi već za sedam dana,a kako smo saznali u aprilu mjesecu, drugog i dvadesttrećeg aprila, bajkovita scena će biti posvećena obilježavanju Međunarodnog dana dječje književnosti i Svjetskog dana knjige. Tada će bajke imati prilike slušati i roditelji vrtićke djece i to u velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi.

Poučiti djecu da se još kao mali nauče voljeti knjigu, osnovni je zadatak ovog projekta koji je danas započeo sa Snjeguljicom.

Koja je bajka slijedeća nismo uspjeli saznati. Organizatori žele da to bude iznenađenje za djecu.

Veliku fotogaleriju možete pogledati klikom ovdje.

KOMENTARI:
Loading...