Vozači i mehaničari iz Bosanske Krupe organizuju “Šofersko veče”

U nedjelju, 28.12.2014. godine vozači i mehaničari sa područja općine Bosanska Krupa organizuju “Šofersko veče”. Vozači i mehaničari iz Bosanske Krupe će u nedjelju od 14:00 sati se okupljati pred hotelom “Stari grad – Ilma”, a tradicionalni defile ulicama Bosanske Krupe je planiran od 14:30 sati. Prijevoznici, sanitetska, policijska, vatrogasna, komunalna i druga vozila će u nedjelju biti sastavni dio svečanog defilea.

U 18:00 sati vozači i mehaničari će se zaustaviti kod Dijaza (Bistro Sajo), gdje će do kasnih večernjih sati, uz dobru muziku, hranu i piće se zabaviti.

Ovom prilikom organizatori “Šoferske večeri” pozivaju sve vozače i mehaničare da rezervišu svoje mjesto na broj telefona 062/494-228 (Aki) ili 061/843-636 (Zlaja). Cijena ulaznice je 80 KM.

Vozači su uvijek bili cijenjeni u društvu. No, kada se prisjete svojih početaka i uloge vozača u nekadašnje vrijeme, smatraju da ima razlike i da su tada ipak bila bolja vremena.

Defile vozila će podsjetiti građane na saobraćajnu kulturu i značaj vozača i mehaničara u društvu, ali i obaveze koje oni imaju. Ovo je iznimno naporan i odgovoran posao, stoga bi se trebalo raditi na poboljšanju njihova položaja i više cijeniti ljude koji sate i dane provode za volanom.

KOMENTARI:
Loading...