U petak, sedmog decembra ove godine u Bosanskoj Otoci je Giusepe Franchi, vlasnik italijanske firme „Bosankar“ koja posluje u Bosanskoj Krupi je priredio završnu ovogodišnju svečanost za svoje radnike, obilježavajući na taj način i veoma uspješnu tekuću poslovnu godinu.

Oko stotinupedeset pozvanih na ovu svečanost imalo je priliku saznati o počecima,razvoju i planovima metaloprerađivača „Bosankara“ u narednim godinama,kako na polju proizvodnje,odnosno povećanju obima i kvaliteta proizvoda,tako i na stvaranju što boljih radnih uvjeta za radnike,njihovog većeg učinka kroz osavremenjivanje rada i ulaganja u pogodnosti koje bi radnici osjetili kroz svoju zaradu , ali i druge pogodnosti.

Vlasnik poduzeća „Bosankar”,gospodin Giuseppe Franchi je evocirao uspomene na svoj prvi dolazak u Bosansku Krupu, prije dvadest godina i priznao da nije mogao ni zamisliti da će gledajući firmu „Bori” toliko dugo ostati u Bosanskoj Krupi, a pogotovu da tada u njegovom planu nije bila investicija u poduzeće koje danas ima toliko kapaciteta ,toliko ulaganja i toliko kupaca.

On je istakao da je dosada, u poduzeće „Bosankar”, uloženo preko deset miliona eura, da je nova hala gotova, da su primanja radnika pristojna i mnogo viša nego u sličnim poduzećima metalske struke u Bosni i Hercegovini, a uslovi u kojima rade radnici sigumo najsavremeniji. Kao razlog svog poslovanja do sada u Bosanskoj Krupi je istako veoma dobru kvalitetu rada, stručnost radnika,te je naglasio da je u svom poslovanju uvijek imao dobru podršku banaka kako u Italiji,tako i u Bosni i Hercegovini.

Na prigodnom svečanom obraćanju, zahvaljujući se svojim radnicima na sveukupnom angažmanu u razvoju firme koja više ne mora tražiti poslove, već joj partneri sami dolaze i ugovaraju proizvodne usluge, on je uposlenicima kazao da se ne brinu za „Bosankar”,da će to poduzeće nastaviti još dugo da posluje u Bosanskoj Krupi. Na tom svjetlu na ovu svečanost je pozvao i svoja tri sina i kćerku, koji će,kako je rekao, nastaviti poslije njega poslovanje ,sve dok to sve ne pruzme njegov osmogodišnji unuk. Obradovao je uposlenike viješću da će od prvog februara u okviru firme početi sa radom i Menza, pa će radnici u toku rada imati i topli obrok koji neće ići na teret njihovih osobnih primanja. Najavio je uskoro i nabavku još jednog robota koji će biti programiran za obavljanje zadataka u procesu prozvodnje.

Posebno su bili sretni uposlenici koji su u firmi Bosankar proveli neprekidno deset godina. Deset radnika su od vlasnika firme u kojoj rade na poklon dobili ručne satove. Direktorica poduzeća „Bosankar” Mejra Ezić je iznenađenje i radost donijela za svih 127 radnika koji su, kao novogodišnji dar za predstojeće blagdane, dobili po 200 KM. Članovi Sindikata „Bosankara” su gospodina Giuseppe Franchia darivali prigodnim poklonom, poželjeli mu dobro zdravlje i još mnogo zajedničkih uspjeha u radu te zahvalili na posebnoj osjetljivosti koju ima prema radnicima,kao i koracima kojim želi poboljšati uvjete rada i primanja radnika.0 zaista ugodnoj atmosferi,radnici su proslavljali uspješnu godinu do kasnih noćnih sati,a opuštenosti i dobroj zabavi doprinijela je i odluka vlasnika da poslije petka, subota u ovoj firmi,za ovu prigodu, bude neradni dan kako bi se odmorili.

Dževada Štancl/Radio BK


KOMENTARI:
Loading...